Foto: Per Frank Paulsen

Tre års fængsel: 36-årig mand skød på åben gade i Nørresundby

Fredag faldt der dom over en 36-årig mand, der har siddet varetægtsfængslet siden juni sidste år for at skyde mod to mænd i Nørresundby.

Tre år og 11 måneders fængsel. Sådan lød dommen over en 36-årig mand, der i juni sidste år skød efter to mænd på åben gade efter en køretur i Nørresundby.

Det fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Janni Nørgaard. 

Den 36-årige mand, som tiltalt for både skyderi, besiddelse af våben, påkørsel af en anden personbil, besiddelse af stoffer og knive, nægtede sig ellers skyldig i at have påkørt eller skudt mod den bil og passagererne i den, som han havde kørt bagefter fra Hjørringvej til Østergade i Nørresundby.

I stedet forklarede han, at de skudlignende lyde skulle være kommet fra en bil, der kørte forbi med en defekt lydpotte, netop som han og de to mænd i den anden bil var ved at stige ud på Østergade. 

Læs også 36-årig fængslet efter skyderi i Nørresundby

Den forklaring blev dog modsagt af både de to mænd og flere andre vidner, der havde set optrinet, som fandt sted den 9. juni. Her blev manden set løfte en genstand, som lignede en pistol, og trykke af mod de to mænd. Herefter gik jagten videre og endte med et sammenstød ved noget vejarbejde ved Østerbrogade.

Pistolen blev senere fundet på Shell-tankstationen tæt ved, og sammenholdt med vidneforklaringerne var det med til at bevise, at den 36-årige mand faktisk havde skudt - dog uden at ramme sit mål.

Derfor lød dommen også på næsten fire års fængsel, fordi den 36-årige mand tidligere er dømt for besiddelse af våben på offentligt område.

Manden ankede dommen på stedet.