Foto: TV2/Nord

Tre millioner kroner tættere på nyt teater

Aalborg Teater får tre millioner kroner i støtte til forundersøgelse af projekt "Aalborg Ny Teater".

1,5 millioner kroner fra Aalborg Kommune. En million fra Spar Nord Fonden. Og 500.000 kroner fra Realdania. Tilsammen små tre millioner, som Aalborg Teater skal bruge til at lave forundersøgelser af projektet "Aalborg Ny Teater", som måske kan munde ud i et teaterhus i Spritfabrikken.

Pengene kommer ind kort efter præsentationen af årsregnskabet for Aalborg Teater, som i 2016 ender med et underskud på en million kroner. Men støtten skal altså ikke bruges til at redde økonomien, men derimod udvikle teatrets fremtidige rammer.

- Aalborg Teater har gennem de seneste år lavet teater på et meget højt plan, hvilket også har givet teatret en del priser, men når man kender lidt til forholdene, opførelserne er sket under, er det endnu mere prisværdigt.
Spar Nord Fonden vil derfor gerne være med til at undersøge, hvorvidt der kan opføres et nyt Aalborg Teater, hvor produktionsfaciliteterne er helt i top og moderne og gerne medvirkende til en fortsættelse af de gode præstationer og den hyggelige atmosfære, der i dag kendetegner teatret, lyder det fra direktør for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard.

Forundersøgelsen skal danne beslutningsgrundlag for at gå videre med realiseringen af Aalborg Ny Teater - et projekt, der gennem flere år har været et ønske fra teatret for at udvikle mulighederne for scenekunst endnu mere. Og for at skabe et teaterhus, der kan blive en mere markant medspiller i det danske kulturlandskab og trække flere internationale teaterkompagnier til.

- Aalborg Teater er et flagskib i det nordjyske kulturlandskab og har gennem flere år leveret scenekunst af høj karat og medvirket til at sætte Nordjylland på det kulturelle landkort. Et nyt Aalborg Teater vil kunne booste såvel teatret som byen yderligere, som den kultur- og vidensby, som Aalborg gennem de seneste år er blevet kendt som, siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen om støtten.