LIGE NU:

Borgmester klippede snor foran menneskehav: En time senere holdt han pressemøde om corona

Folk stod meget tæt, da der blev uddelt goodiebags, da butikscenter i Aalborgs midtby blev genåbnet. Få hundrede meter derfra holdt myndighederne pressebriefing om, hvad man skal gøre for at forhindre smitte.

Torsdag formiddag genåbnede Kennedy Arkaden efter en omfattende renovering.

Flere hundrede var tæt samlet for at få del i de 150 gratis goodiebags, der blev udleveret.

På billederne ses det, at sundhedsmyndighedernes anbefalinger ikke blev overholdt i forhold til afstand. 

Artiklen fortsætter efter videoen

 

Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), var inviteret til at klippe snoren til det nyrenoverede shoppingcenter.

 - Jeg synes, det er fantastisk. Kennedy Arkaden har haft et hårdt liv i forhold til, at det har været svært at få butikker og forretninger derind. Men nu er der lavet en langsigtet plan, og det hele er lejet ud med nye butikker og brands. Det, tror jeg, kommer til at betyde, at vi får et stærkt shoppingcenter i den her ende af byen, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen var med ved genåbningen af Kennedy Arkaden, før han deltog i pressebriefingen, hvor der blev talt om, hvad man skal gøre for at forhindre smittespredning.
Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen var med ved genåbningen af Kennedy Arkaden, før han deltog i pressebriefingen, hvor der blev talt om, hvad man skal gøre for at forhindre smittespredning.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen var med ved genåbningen af Kennedy Arkaden, før han deltog i pressebriefingen, hvor der blev talt om, hvad man skal gøre for at forhindre smittespredning.

Borgmesteren fortæller, at han synes, at folk gjorde deres bedste for at overholde retningslinjerne på en meters afstand til hinanden. 

- Goodiebags har jo en vis tiltrækning på nordjyder og aalborgensere. Vi skal huske at minde hinanden om hver eneste dag, at der er de her restriktioner, siger Thomas Kastrup-Larsen.

 

Kort tid efter havde borgmesteren i samarbejde med politidirektør Anne Marie Roum Svendsen og regionsrådsforman Ulla Astman (S) indkaldt til pressemøde om coronasituationen i Nordjylland.

Efter pressemødet spurgte TV2 Nord Thomas Kastrup-Larsen, om det er situationer, som den i Kennedy Arkaden kort tid forinden, vi skal undgå fremover. 

- Det er jo et rigtig godt eksempel på, hvor hurtigt det kan gå. Da jeg kom ind i Kennedy Arkaden, var der ikke særligt mange mennesker, men i løbet af ganske kort tid var der pludseligt mange. 

Thomas Kastrup-Larsen oplyser, at der kom opfordringer om at huske at sprede sig ud og huske at holde afstand under indvielsen, men at folk ikke var lynhurtige til at gøre det. 

Thomas Kastrup-Larsen om trængsel i forbindelse med indvielse. 

Hvis man uddeler gratis goodiebags, må man forvente, at der dukker mange mennesker op. Skal man undgå events i fremtiden, hvor man giver gratis ting ud?

- Vi skal have en dialog med erhvervslivet, og den tager vi blandt andet på mandag, hvor der er møde i erhvervsrådet. Der skal vi netop have snakken om, hvilke typer af arrangementer, man skal undgå, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og fortsætter:

- Det her med Kennedy Arkaden kan vi bruge som læring. I stedet for at gøre et stort nummer ud af at sige, at "det her er for dårligt", så kan vi bruge det som lærinsgeksempel i forhold til at sige, "hvordan kan vi få vores hverdag til at hænge sammen så godt som muligt, uden at der sker en smittespredning". 

Gæster: - Det var meget ubehageligt

- Det var ubehageligt. Det var meget ubehageligt. Man kunne ikke komme ud, når man stod inde i mængden.  Det var meget ubehageligt, siger Anne Lange, der var en af de mange gæster i Kennedy Arkaden torsdag formiddag.  

Arrangørerne oplyser til TV2 Nord, at apoteket i Kennedy Arkaden uddelte gratis mundbind, og at de havde folk til at minde folk om, at de skulle holde afstand. 

 - Det er svært for mig at vurdere. Jeg stod heroppe kortvarigt og kunne se, at der var mange mennesker. Men når man kigger ud, skal man huske på, at når folk står med  afstand, kan det også se ud af mere, end hvad det er, siger Jakob Veino, som er chef for udlejning hos ejendomsforvalteren Fokus Asset Management, der står bag Kennedy Arkaden.

- Det var ubehageligt. Det var meget ubehageligt. Man kunne ikke komme ud, når man stod inde i mængden.  Det var meget ubehageligt, siger Anne Lange.

Poul Madsen og Mogens Toksig, der også deltog i indvielsen, mener ikke, man skulle have lukket arrangementet. 

- Der var rigtig mange. Det er derfor, vi har taget den her på. Siger Poul Madsen og peger på sit mundbind:

- Når folk fik maske på, så betyder det jo ikke noget. Synes jeg ikke. Det var fint nok.

Ægteparret Kirsten og Ole Kronstadt synes også, at der var alt for mange under indvielsen. Derfor valgte de at holde sig i baggrunden.

- Vi var betænksomme med at gå herind. Og jeg havde selvfølgelig glemt vores masker. Men jeg kan forstå, at de havde uddelt masker herovre, men de må nok være sluppet op, da vi kom. Vi holdt os tilbage og ventede med at gå ind, indtil der var luft, siger Kirsten Kronstadt og tilføjer:

- Ja, der var uhyggeligt mange.