LIGE NU:

Trods fastholdelse af nedrykning: Allan Heine arbejder stadig i to scenarier

Den kommende cheftræner forbereder fortsat et liga-scenarie og et 1. divisions-scenarie, selvom DHF’s repræsentantskab mandag fastholdt beslutning om afgørelse af op- og nedrykning på skrivebordet.

Skal Allan Heine være cheftræner for et liga- eller et 1. divisionshold efter sommerferien? Mandag aften blev endnu et afsnit tilføjet sagsakterne, der skal besvare det spørgsmål.

quote Jeg arbejder i to scenarier i forhold til spillerne og den planlægning og forberedelse de har i forhold til sommerferien.

Tiltrædende cheftræner, EH Aalborg.

Her slog Dansk Håndbold Forbunds repræsentantskab fast, at beslutningen om at afslutte turneringen på grund af corona-situationen truffet af Udvalget for Professionel Håndbold under DHF vil blive fastholdt.

- En god kollega ringede til mig i går aftes og spurgte, om jeg sad på nåle for at høre afgørelsen. Det gjorde jeg sådan set ikke. Senere spurgte min kone, hvordan det var faldet ud, og det måtte jeg så tjekke. Det er ikke noget, jeg har brugt meget energi på. Nok mest fordi det gik den vej, som vi havde regnet med, siger Allan Heine, der officielt tiltræder som cheftræner i EH Aalborg 1. juli.

Og selvom det kan ligne et punktum i sagen, så arbejder den kommende EH Aalborg-træner fortsat med to scenarier: ét der hedder 1. division og ét der hedder liga.

Inden mandagens afgørelse havde EH Aalborg sammen med Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold, der også er tvangsnedrykkede fra henholdsvis herreligaen og herrernes 1. division, nemlig taget sagen videre til Danmarks Idrætsforbunds (DIF) appelinstans.

- Jeg har ikke hørt et rigtig godt argument endnu for, at man ikke skulle give et wildcard til nummer et i 1.divsionerne og så annullere sæsonen i ligaerne i stedet for, siger Allan Heine.

 

Vendsyssel: Troede ikke, at vores oprykning ville være i fare

Omvendt forholder det sig i Syvsten, hvor Vendsyssel Håndbold holder til. Mandagens afgørelse var nemlig også en fastholdelse af deres oprykning til ligaen.

- Vi har brugt meget tid på at skulle forklare ansatte, spillere, trænere og sponsorer, hvad det er for noget det her. Men vi har egentlig hele tiden troet på, at vores oprykning ikke kom i fare. 

- Det har jo været et noget underligt forløb. Først rykkede vi op, så var den beslutning ugyldig, og så blev beslutningen så bekræftet alligevel i går. Selvom vi har følt os sikre på vores oprykning, har der alligevel været en lille tvivl, når 51 personer i repræsentantskabet skal sidde og afgøre vores skæbne, siger Jan Hansen, direktør i Vendsyssel Håndbold.

Han kan dog godt forstå de tre klubber, der kæmper for at få ændret på deres skæbne til næste sæson.

- Selvfølgelig kan jeg det. Jeg kan måske især forstå EH Aalborg, som lå á point med Skanderborg og skulle møde dem i en direkte duel. De føler måske, at de kunne have afgjort det på banen, og det gør det jo ekstra surt, siger han.

I Aalborg venter man nu på afgørelsen fra DIF – og det vanskeliggør også situationen for den kommende træner.

- Jeg arbejder i to scenarier i forhold til spillerne og den planlægning og forberedelse de har i forhold til sommerferien. Lige nu har jeg givet dem to datoer. Hvis det er det ene scenarie starter vi her, hvis det er det andet, starter vi her. Men vi har forsøgt at stable et hold på benene, som vil kunne klare sig i begge scenarier, men uanset hvad vil vi være bagud på point fra starten, siger Allan Heine.

I Syvsten er det imidlertid kun ét scenarie, der arbejdes ud fra.

Tør du vide dig sikker på, at der skal spilles ligahåndbold her i Syvsten næste år?

- Ja, jeg 99,9 procent sikker på, at vi spiller liga her næste sæson, og vi glæder os helt vildt, siger Vendsyssel-direktøren.

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden