LIGE NU:

Trods massevis af protester: Løvvangskolen lukker

Tirsdag blev det på et møde i skoleudvalget besluttet, at Løvvangskolen i Nørresundby, trods protester, skal lukkes.

Det er væltet ind med høringssvar, der hver især bringer argumenter for, hvorfor Løvvangskolen ikke skal lukke. Men tirsdag besluttede et flertal i skoleudvalget i Aalborg Kommune alligevel, trods de mange protester, at lukke skolen.

- Vi er enige om, at det her er den bedste løsning, fortæller skolerådmand Tina French Nielsen (V).

 Skolerådmand Tina French Nielsen (V) havde forudset, der ville komme mange protester.

- Vi ved godt, vi berører menneskers hjerter, når vi rører ved skoler. Vi har gransket hørringssvarene nøje.  Men vi er nødt til at prioritere, og der skal ske en ressourcefordeling, der giver mening, siger hun.

De mange høringssvar fokuserer især på de elever, der har indlæringsvanskeligheder. Når skolen lukker, skal de nemlig gå i specialklasse syd for fjorden på Vester Mariendal Skole.

Forældrene lægger vægt på, at det vil betyde betydeligt mere transporttid til og fra skolen for børnene. Her giver flere i deres høringssvar udtryk for, at de frygter det vil belaste de sårbare børn.

- Det er klart, at vi har lyttet til indsigelserne. Men vi skal også have det her til at lykkes fysisk. Vi skal have dem et godt sted hen, og der er hensyn til det øvrige skolevæsen, der skal tages. Det her giver mulighed for at udbygge på Vester Mariendal.