Foto: Henning Bagger / Scanpix

Trods underskud i tredje kvartal: AaB fastholder forventninger til årsregnskabet

På trods af et underskud i tredje kvartal på fire millioner kroner, fastholder AaB forventningerne for 2017 om et overskud før skat i niveauet 15-20 mio. kr.

AaB har i tredje kvartal 2017 haft et underskud på 4,0 mio. kr. før skat, hvilket svarer til forventningerne.

Underskuddet skyldes, at flere spillere blev købt ind i sommerens transfervindue, mens man også har forlænget kontrakterne med andre spillere i truppen.

Det store salg af Christian Bassogog til kinesisk fodbold samt salget af Joakim Mæhle til belgisk fodbold tidligere på året betyder dog, at fastholder AaB forventningerne for 2017 om et overskud før skat i niveauet 15-20 mio. kr.

- Overordnet set er det økonomiske resultat for årets første ni måneder med et overskud på mere end 20 mio. kr. tilfredsstillende, konstaterer AaB’s administrerende direktør Stephan Schors.

- Vi har således haft råd til en markant øget investering primært i Superligatruppen, hvilket regnskabsmæssigt vil give negativ effekt i de kommende tre år, men det er vigtigt for os at understrege, at det øgede forbrug udelukkende er et udslag af midler, som er kommet via betydelige transferindtægter, siger Stephan Schors.

AaB har i perioden 1. januar  til 30 september 2017 realiseret i overskud på 20,3 mio. kr. før skat. Per 30. september 2017 udgør egenkapitalen 118,7 mio. kroner i AaB. Finansielle aktiver og likvid beholdning udgør 82 mio. kr.

AaB har en overordnet økonomisk målsætning om et nulresultat uden transferindtægter og under forudsætning af, at der opnås en sjetteplads i Alka Superligaen. Når der realiseres transferindtægter geninvesteres disse hovedsageligt sportsligt.