LIGE NU:

Trodser corona: Danskerne løb mere end seks gange rundt om jorden - på én dag

31.484 danskere var tilmeldt det gratis motionsløb Danmark Løber, hvor deltagerne søndag løb 'sammen, hver for sig'.

Sommerens motionsløb er ét efter ét blevet aflyst på grund af coronakrisen, men lysten til at hoppe i løbeskoene og få motion sammen fejler til gengæld intet.

Søndag deltog hele 31.484 danskere i det virtuelle motionsløb Danmark Løber, som var arrangeret af landets syv største løbsarrangører - bl.a. Aalborg Atletik & Motion.

Her kunne man både vælge en kort, gå-rute, længere løberuter eller den udfordrende halvmaraton på 21,2 kilometer.

Tilsammen klarede deltagerne 257.883 kilometer - afstanden svarer til at have løbet 6,44 gange rundt om jorden!

- Det har været en helt igennem fantastisk og positiv dag for løbe-Danmark. Deltagerne har virkeligt gjort meget ud af løbet rundt omkring og iklædt sig de røde og hvide farver. Det bliver stort, når vi må samles til rigtige løb igen. Indtil da er dette også noget, vi kan glædes over, siger Jeanette Boye Sørensen, eventchef i Aarhus Motion.

Netop dét at de motionsglade danskere alligevel kunne 'mødes' har haft stor betydning for fællesskabet, mener arrangørerne bag.

'Danmark Løber' i tal

- Vi ser ind i en sommer, hvor vi desværre er nødt til at aflyse mange motionsløb. I denne alvorlige tid er det vigtigt, at alle i den danske løberverden står sammen. Vi har brug for fællesskabet, på afstand naturligvis. Søndagens arrangement var en unik oplevelse for alle i en tid, vi aldrig har oplevet. Deltagerne havde en fantastisk dag, de aldrig glemmer, siger løbsleder Michael Nielsen fra OGF Odense.

Løbet blev kommenteret i et tv-studie, hvor der også blev vist private optagelser fra deltagerne - og herfra livestreamet ud til mere end 34.000 seere.

Flere prominente danskere blev undervejs interviewet, bl.a. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, Aarhus-borgmester og KL-formand Jacob Bundsgaard og SMILfondens direktør Sisse Fisker.