I starten af 2018 modtog lærere på Stolpedalsskolen i Aalborg anonyme trusler. Nu er en 18-årig tidligere elev dømt i sagen. Foto: Stolpedalsskolen

Trusler mod Stolpedalsskolen: 18-årig elev idømt 60 dages fængsel

Frustrationer over sin skoles studievejledning fik en 18-årig mand til at fremsende anonyme trusler mod Stolpedalsskolen i Aalborg.

Manden, der var 17 år gammel, da truslerne sidste år fandt sted, skrev blandt andet, at ”der er en sprængladning, som kan springe snart i en kælder”.

Dommen sender et klart signal om, at der bliver set med alvorlige øje med trusselssager af denne karakter. De personer, der sidder i den anden ende og modtager truslerne, er ikke vidende om, hvorvidt de dømte har tænkt sig at gøre alvor af truslerne, og derfor er straffen passende.

Mikkel Holdensgaard, anklager, Nordjyllands Politi

Truslerne blev fremsendt i perioden 4. januar til 1. februar 2018 via Aalborg Kommunes hjemmeside og i en direkte sms til en lærer på skolen – hvor han blandt andet skrev:

”Jeg kan komme og pløkke dig ned med et gevær lige nu, hvis jeg har lyst [...] dette her er det eneste, jeg kan gøre for at få vreden ud af mig. Dette her er et spørgsmål om tid, før hævnen er en realitet," skrev manden.

Mandag faldt der så dom i sagen. Den nu 18-årige mand idømmes blev idømt 60 dages fængsel, hvoraf de 20 dage er ubetinget.

I retten begrundede han truslerne med utilfredshed med Stolpedalsskolens studievejledning.

18-årig tilstod truslerne

Anklager ved Nordjyllands Politi, Mikkel Holdensgaard, er tilfreds med dommen.

- Dommen sender et klart signal om, at der bliver set med alvorlige øje med trusselssager af denne karakter. De personer, der sidder i den anden ende og modtager truslerne, er ikke vidende om, hvorvidt de dømte har tænkt sig at gøre alvor af truslerne, og derfor er straffen passende, siger han.

Læs også 18-årig løsladt efter trusler mod Aalborg Katedralskole

Ifølge anklager Mikkel Holdensgaard lagde retten i Aalborg vægt på tre ting, da de udmålte straffen:

  1. Der var tale om en trussel af alvorlig karakter.
     
  2. Truslerne var systematisk og fremsat over en længere periode.
     
  3. Gerningsmanden var under 18 år, da han fremsatte truslerne (det er en formildende omstændighed at være under 18 år).

Sagen blev kørt som tilståelsessag, da den 18-årige erkender, at han sendte truslerne.

Den 18-årige er ikke tidligere straffet. Han modtog dommen og anker dermed ikke sin straf.