LIGE NU:

Tyveri udviklede sig til røveri

En kvindelig butikstyv har fået en røverisigtelse på halsen.

En kvinde blev tirsdag eftermiddag opdaget, da hun var i færd med at stjæle lightergas i en Normal-butik på Bispensgade i Aalborg. Herefter eskalerede episoden gevaldigt. 

- For først rykker kvinden til tililende ekspedient omkuld, inden hun slår et andet vidne i hovedet og til sidst kradser en tredje mand på halsen. Og så er det ikke længere tyveri men røveri, fastslår vagtchef Poul Badsberg fra Nordjyllands Politi. 

Vidnerne opgiver at nærme sig den hårdt trængte kvinde, der flygter fra stedet, men vidnerne går efter hende og guider politiet på rette vej, så de kan skride til anholdelse. 

Kvinden er godt kendt af politiet i forvejen og har før modtaget en behandslingsdom. Hun skulle oprindeligt være fremstillet i grundlovsforhør onsdag, men kvinden har frivilligt indlagt sig selv, og grundslovforhøret er aflyst.

- Anklagemyndigheden har vurderet, at der ikke var noget øvrigt grundlag for at retsforfølge kvinden, og hun bliver derfor ikke stillet i grundslovsforhør alligevel, siger anklager Mathias Andersen.