SENESTE NYT:

Udsatte borgere redder påskesalget

Mens de danske dagligvareforretninger som helhed får et sløjt påskesalg og et bugnende lager, så melder et varehus i Nørresundby så godt som udsolgt på de særlige påskevarer.

Påskesalget bliver i år med coronakrisen helt anderledes end de forrige år. Forsamlingsforbuddet lægger en kraftig dæmper på de traditionelle påskefrokoster, og det kommer til at betyde, at detailhandlen i år bliver tvunget til at sælge påskevarerne på tilbud og med al sandsynlighed også et større madspild.

- Vi kan allerede nu se, at vores påskesalg bliver ca. 20 procent dårligere i år i forhold til sidste år. Men vi klager ikke. Vi har haft glæde af at sælge mere end normalt under coronakrisen, siger kommunikationsdirektør i COOP, Jens Juul Nielsen.

Kvickly Nørresundby går imidlertid imod strømmen. En aftale med Aalborg Kommune har så godt som ryddet påskelageret.

- Vi kommer godt ud af påsken og kan lukke salget uden at forære tingene væk. Det er vi rigtig glade for, siger Jesper Thomsen, som er varehuschef i Kvickly Nørresundby.

Det er takket være en aftale med Aalborg Kommune, som tirsdag bad varehuset om at lave 300 særlige påskeposer til kommunens udsatte borgere.

- Det er en gruppe af borgere, som har det svært her under krisen. De slås med mange ting, de har ikke så mange penge, og de har det rigtig svært med at isolere sig, siger centerleder for Center for sociale indsatser i Aalborg Kommune, Tina Maria Larsen.

Donation på 200.000 kroner

Aalborg Kommune har i forbindelse med covid19 modtaget en donation fra Oak Foundation på 200.000 kroner. Pengene er øremærket indsatsen for de udsatte borgere under krisen.

- Vi har brugt en del af donationen på 300 poser med blandet indhold. Der er hygiejneartikler, som kan hjælpe de udsatte med ikke at blive smittet eller smitte af andre, og så er der nogle påsketing til at forsøde denne lidt triste tid, siger Tina Maria Larsen.

Det er de frivillige sociale organisationer i Aalborg, som fordeler poserne til de udsatte borgere. I Kirkens Korshær deler de påskeposerne ud sammen med madpakkerne.

- Det er så vigtigt for vores brugere, at de ved, at der er nogle, der tænker på dem. Særligt i denne tid. De er ligeså frustrerede som alle andre, og de har brug for hjælp og støtte i denne tid, siger Patricia Estrada, som er socialpædagog i Kirkens Korshær i Aalborg.

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

25_seconds

play Lun efterårsdag ender med solskin mange steder

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Til forsiden

Til forsiden