LIGE NU:

Udsatte børn i Aalborg får flere pædagoger

Aalborg Kommune har fået knap 15 millioner kroner fra Socialstyrelsen til at ansætte flere pædagoger i dagtilbud med mange udsatte børn.

Børnene i otte institutioner i Aalborg Kommune kan se frem til at blive omgivet af 1-2 pædagoger mere. Aalborg Kommune er nemlig blevet tildelt i alt 14.962.240 kroner i tilskud fra Socialstyrelsen til at ansætte flere pædagoger i otte institutioner i Aalborg og Nørresundby.

Også en enkelt institution i Brønderslev kan se frem til et tilskud på 2.363.557 kroner.

Formålet er at støtte udsatte børns trivsel og udvikling.

- Vi ved fra forskning, at hvis man er i et dagtilbud med rigtig høj kvalitet, så har det en stor effekt for udsatte børn, siger børne- og socialminister Mai Mercado.

quote - Vi har nogle udsatte børn, som har brug for en stærkere indsats.

Mai Mercado, børne- og socialminister (Konservative)

Tror ikke på rigid normering

Pengene uddeles som en del af ghetto-pakken, og i alt får 100 institutioner i hele landet tilskud. Pengene bliver fordelt over en treårig periode fra september 2018 til august 2021.

For at få en bid af puljen på i alt 254 millioner kroner, er det et krav, at minimum en fjerdedel af forældrene til børnene i de daginstitutioner, der søger om tilskud, får mindst 80 procent økonomisk fripladstilskud.

Ifølge Mai Mercado giver det god mening at prioritere dagtilbuddene med de mest udsatte børn fremfor at fordele pengene ligeligt mellem alle institutioner.

- Jeg tror ikke på en overordnet rigid normering. Vi skal have blik for, hvad de enkelte børn har brug for. Vi har nogle udsatte børn, som har brug for en stærkere indsats, siger hun.

Hverdag med højere kvalitet

I Aalborg glæder rådmand for familie- og beskæftigelsesforvaltningen, Mai-Britt Iversen, sig over udsigten til flere pædagoger.

quote - Nu kan vi i endnu højere grad sikre, at alle børn har lige muligheder for at klare sig i livet.

Mai-Britt Iversen, rådmand for familie- og beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune

- Nu kan vi i endnu højere grad sikre, at alle børn har lige muligheder for at klare sig i livet. Der er ikke tale om at mandsopdække enkelte børn, men generelt have mere tid til at udvikle børnene og lære dem at indgå i fællesskaber, siger hun.

I alt havde Aalborg Kommune søgt om tilskud på vegne af 31 institutioner.

- Vi er naturligvis meget tilfredse med, at otte af vores institutioner er blevet tildelt penge fra puljen. Vi søgte for en del flere institutioner, men det er alligevel glædeligt, at vi nu kan give en del børn en hverdag af en højere kvalitet, siger Mai-Britt Iversen.

HER FÅR DE TILSKUD I AALBORG: