Seneste nyt:

Ukrainsk chauffør står til at miste lastbil efter vanvidskørsel

Med en høj promille kørte ukrainsk lastbilchauffør ind i rundkørsel og ramte en personbil. Nu skal chaufføren for retten.

Promillen nåede op på 2,66, da en ukrainsk lastbilchauffør i november var involveret i et færdselsuheld i en rundkørsel på Hobrovej i Svenstrup. 

Dermed står den 51-årige mand nu ikke blot til at miste kørekortet og blive udvist af Danmark. Han bliver med stor sandsynlighed også skyld i, at lastbilen bliver konfiskeret, og at den polske vognmand, der ejer lastbilen, dermed lider et stort tab.

Kørte hen over rundkørsel og ramte personbil

Den 51-årige chauffør har siddet varetægtsfængslet siden færdselsuheldet, som fandt sted 30. november klokken 17.35.

Her kørte lastbilchaufføren ind i en rundkørsel - ja, faktisk kørte han ifølge politiets oplysninger nærmest hen over rundkørslen - ved Svenstrup tæt ved afkørsel 29 ved motorvejen.

Ifølge anklageskriftet kørte han ind i rundkørslen uden at overholde sin ubetingede vigepligt, og i den forbindelse stødte han sammen med en personbil. 

Ingen kom noget til ved sammenstødet.

Kræver at lastbil konfiskeres

Når sagen kommer for retten tirsdag, vil politiets anklager forlange, at lastbilen bliver konfiskeret, fordi der på grund af promillen er tale om vanvidskørsel. 

HVORNÅR ER DET VANVIDSKØRSEL?

Derfor er der også lagt op til, at den polske vognmand, der ejer lastbilen, vil være repræsenteret ved retsmødet. 

Desuden vil anklageren forlange, at chaufføren frakendes kørekortet, og at han udvises af Danmark med indrejseforbud for en periode, som retten skal bestemme varigheden af.