Ulla Astman om arbejdsnedlæggelse i Aalborg: - Jeg er ked af det på patienternes vegne

Regionsrådsformand Ulla Astman beklager torsdagens arbejdsnedlæggelse med omkring 200 sygeplejersker fra de to sygehuse i Aalborg.

Torsdag morgen nedlagde omkring 200 sygeplejersker fra begge sygehuse i Aalborg arbejdet for at protestere mod regeringsindgrebet, der standsede sygeplejerskernes strejke i slutningen af august.

Sygeplejerskernes lokale arbejdsgiver, regionsrådsformand Ulla Astman (S), beklager situationen men forstår sygeplejerskernes frustration.

- Jeg forstår godt, at de gerne vil ud og markere den frustration, men jeg er samtidig utrolig ked af det. For dem, der kommer til at mærke det her, det er patienterne, siger hun.

Overenskomststridigt

Arbejdsretten har afgjort, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, så det videre forløb vil følge helt faste regler, fortæller Ulla Astman.

- Vi har indmeldt det videre til Danske Regioner, der tager det videre i forhold til Dansk Sygeplejeråd og Arbejdsretten, siger hun. 

Angriber et forkert sted

Ulla Astman mener, sygeplejerskerne angriber et forkert sted.

- Jeg er ærgerlig over, de markerer det på den her måde. Som jeg forstår det, er meget af det, de er utilfredse med vendt mod Christiansborg. Men Christiansborg mærker altså ikke den her arbejdsnedlæggelse. De eneste, der mærker den, er patienterne, ved at de bliver forsinkede, og det synes jeg er kedeligt.

Arbejder på forbedringer

Regionsrådsformanden anerkender, der er stort arbejdspres i sundhedsvæsenet. Dels på grund af Covid-19 og sygeplejerskekonflikten, men også fordi der er meget stort pres af patienter. 

- Jeg har forstået budskabet, og det har resten af regionsrådet også. Vi arbejder på at finde nogle midler, der kan være med til at lette noget af arbejdspresset. Det er også derfor, vi i budgettet har afsat 20 millioner kroner målrettet arbejdsmiljøet. Det kan være med til at lette presset på de mest pressede afdelinger på vores sygehuse, siger Ulla Astman.

Ulla Astman og regionsrådet lægger op til, at pengene skal bruges til at ansætte flere hænder, få bedre samspil mellem faggrupperne og på at tilbyde uddannelsesmuligheder. 

- Det er lidt forskellige løsninger, der skal i spil de steder, hvor der er et meget stort pres, siger hun.

- Vi er godt klar over, at 20 millioner kroner ikke rækker langt på alle afdelinger på alle hospitaler, men vi kan hjælp på nogle af de mest pressede afdelinger, siger Ulla Astman.

Se tv-indslag om sygeplejerskernes arbejdsnedlæggelse:



Seneste nyt

fra Nordjylland