00:33

Ung mand før røveri: - Jeg er ked af det, der sker nu

En ung mand, der nu er sigtet for røveri, nærmest undskyldte over for ekspedienten før han røvede tankstation for mellem 3.000-4000 kroner.

Fredag aften blev langt fra en arbejdsdag som alle andre for en kvindelig ekspedient hos 7-Eleven på Østergade i Nørresundby. Hun blev nemlig udsat for det, som politiet betegner som et røveri.

Ved 20-tiden ankom fire personer, to kvinder og to mænd, i en bil til tankstationen, og den ene af mændene gik ind og kiggede sig rundt i butikken og gik hen for at ville købe en lighter. 

- På et tidspunkt sker der så det, at han over for ekspedienten siger "jeg er ked af det, der sker nu", hvorefter han rakte ind over kassen og tog penge fra kassen, forklarer vagtchef hos Nordjyllands Politi, Henrik Beck.

Politiet betegner episoden som røveri, og den unge mand er nu sigtet for røveri, mens de øvrige tre er sigtet for medvirkende til røveri. 

- Det er et juridisk spørgsmål, som nu må afgøres i retten, hvorvidt der er tale om røveri eller et såkaldt kassedyk. Ekspedienten har følt sig truet - selv om der ikke traditionelt i forbindelse med røveri har været tale om vold eller trusler om vold eller våben involveret, forklarer Henrik Beck.

De fire personer er alle i alderen mellem 21 og 24 år og kommer fra Sindal og Hjørring.