Foto: Kristina Backmann

Foto: Kristina Backmann

1 af 2

Unge konkurrerer med LEGO: Det skal give os flere ingeniører i fremtiden

Lørdag kæmpede 37 hold af unge mod hinanden i kreativitet og innovation i konkurrencen FIRST LEGO League 2017. Konkurrencen skal give flere ingeniører i fremtiden.

Robotkørsel, markedsføring, teknologi og samarbejde var bare noget af det, som lige godt 400 unge mennesker fra Aalborg Kommune lørdag har dystet i.

I konkurrencen FIRST LEGO League 2017 finder de unge på kreative og innovative metoder til at forbedre de måder som mennesker finder, transporterer, bruger, omgås og skaffer os af med vand på under temaet "Hydro Dynamics". 

Formålet med konkurrencen er at vække de unges interesse for teknologi og naturvidenskab med robotkørsel og markedsføring af deres egne opfindelser. 

- Vi kommer til at mangle ingeniører på sigt, så vi vil på en legende måde få dem til at få nye idéer og få øjnene op for, hvad det vil sige at være ingeniør. Det gør vi på en lidt anden måde, hvor de bygger i lego, siger Thomas Overgaard, der er en del af styregruppen bag LEGO League konkurrencen i Nørresundby og dommer ved dagens robotkonkurrnce. 

Konkurrencens vinder

Vinderen af dagens konkurrence, der blev afholdt i Nørresundby Idrætscenter blev Højvangskolen i Svenstrup.

- De har dystet i en robotkonkurrence, en konkurrence om bedste markedsføring, en teknologikonkurrence og en samarbejdskonkurrence, og samlet set har de fået flest point ud af konkurrencerne, siger Thomas Overgaard. 

Vinderholdet fra Aalborg Kommunes konkurrence kvalificerer sig til at deltage i den skandinaviske finale og herefter går vinderen videre til verdensmesterskaberne.

Konkurrencen er støttet af det aalborgensiske erhvervsliv. Det er Skoleforvaltningen, der står bag med UngAalborg som facilitator.