LIGE NU:

Unge mænd kører i gamle biler

Billøbet Carbage Run er blevet populært særligt blandt unge mænd. Deltagerne kører igennem Europa, hvor de skal løse opgaver undervejs.

Ulig mange andre billøb gælder Carbage Run ikke om at komme hurtigst i mål. Det gælder om at have det sjovt. Det anderledes billøb er blevet meget populær blandt særligt unge mænd, selvom alle kan deltage. Det eneste krav til bilerne i løbet er, at de skal have mindst 15 år på bagen.

De to venner Mads Pedersen og Mathias Underlind deltager for andet år i løbet. Begge år er det den samme bil, som de har kørt i – nemlig en Volkswagen Jetta fra 1986. Når de to venner har gennemført løbet, har deres Jetta tilbagelagt omkring 4000 kilometer mere.

På turen rundt i Europa skal deltagerne i Carbage Run løse forskellige, skøre opgaver, som de ikke kender på forhånd. Til denne slags billøb er det selvfølgelig også vigtigt med påklædningen, og derfor har mændene sørget for, at deres tøj matcher bilens farve.

- Vi har haft et par dage, hvor vi ikke havde dragterne på. Det var bare ikke det samme. Det passer bare. Når vi kører afsted derudad, så er det dragter og bil i grøn, siger Mads Pedersen.

Løbet begynder mandag morgen fra Padborg.