00:50

Utrygge borgere efter påsatte brande: - Det er sgu godt nok træls

Fem påsatte brande i Aalborg Øst tirsdag aften har resulteret i bekymrede borgere i bydelen.

Dagen derpå er der ikke andet at se end udbrændte, lugtende containere rundt omkring ved Grønlandstrovet i Aalborg Øst. Ellers er der stille i bydelen.  Men vildt var det tirsdag aften, da Nordjyllands Politi og Beredskabet måtte rykke ud til ikke mindre end fem påsatte brande på få timer i området.

- Det er da lidt utrygt. Jeg troede sgu, det var min bil, der var ild i. Den stod lige ved siden af, fortæller Hans Jørgen Eliasen, der blev nabo til en af de mange påsatte brande i området. 

Læs også Brande fortsætter: Fem påsatte brande i Aalborg på to timer

- Nej, det er sgu godt nok lidt træls, tilføjer han.

Han bliver bakket op af Ulla Nielsen, der bor i en anden opgang i boligkomplekset. Hun har svært ved at forstå, hvorfor freden i området på den måde skulle forstyrres med de mange brande.

- Jeg synes, det er noget forfærdeligt noget. Men altså, vi bor så dejligt og så godt herude. Hvorfor skal vi så... Nej, jeg vil ikke flytte herfra. Ikke tale om, siger hun til TV2 Nord.

- Irriterende er det

De første brande ved Grønlandstorv blev anmeldt cirka klokken 20 tirsdag aften. Klokken 21.09 udbrød endnu en brand i en container, og klokken 23.30 lød meldingen så, at endnu to containere stod i flammer. Det fik brandfolkene til at fylde skum i endnu urørte containere og affaldsspande for at holde brandstifterne fra at tænde ild til mere affald.

Jeg synes, det er noget forfærdeligt noget. Men altså, vi bor så dejligt og så godt herude.

Ulla Nielsen

Sent tirsdag aften anholdt Nordjyllands Politi tre drenge på 17 år. De blev anholdt og afhørt i sagen, men også løsladt igen senere på aftenen. 

Spørger man en anden beboer i området, Ivan Johan Hansen, har politiet været på rette spor med anholdelserne.

- Jeg formoder, at det er drengestreger. Så har de syntes, det var spændende. Men irriterende er det, siger han.

Nordjyllands Politi efterforsker stadig brandene onsdsag og leder i den forbindelse efter vidner, der kan have set gerningsmændene i aktion. Man kan kontakte politiet med oplysninger på telefon 114.