Foto: Lasse Dieckmann

Vanilje, cedertræ og prut: Duft dig tilbage til sommerferieminderne

Selv om der stadig ligger rester af snedriver i det nordjyske, kunne man torsdag dufte sig tilbage til sine ferieminder i et duftlabaratorium.

Minderne bliver stærkere, hvis du kan dufte de samme dufte på din ferie, end de gør, hvis du ser på dine feriebilleder.

Det en tesen for en gruppe dufteksperter fra Spies Rejser, der i disse dage turnerer landet rundt i deres duftlabaratorium. 

- Vi prøver at frembringe ferieminder, ud fra 60 forskellige dufte vi har her. Det kan være en spiseoplevelse, det kan være en tur på stranden eller en anden rejseoplevelse, fortæller Jonas Rhein, der er duftekspert. 

Læs også Rekordmange søger ind på nordjyske uddannelser via kvote 2

Blandt de 60 dufte er det blandt andet cedertræ, appelsin og vanilje. Der er også mere specifikke dufte, som for eksempel duften er mojito, vandpibe og sågar prut. 

- Dufte fremkalder nemmere minder, end for eksempel det visuelle gør. Vi har haft folk herinde, der har fået minder om ferier for 15 år tilbage ved at dufte til nogle af de dufte, vi har herinde, fortæller Jonas Rhein. 

SPIES' duftlaboratorium var kun i Aalborg torsdag. Den kunne findes på parkeringspladsen ved Aalborg Storcenter. 

00:43

Mens der stadig ligger rester af snedriver rundt omkring i Nordjylland, er der mange, der går og drømmer sig tilbage til sommerens sol og varme. Det kan man nu få en hjælpende hånd med

Luk video