LIGE NU:

Vanvidskørsel på Limfjordsbroen: - Det er helt hen i vejret

Bilist kørte 137 kilometer i timen på Limfjordsbroen. Det er blot en af flere alvorlige lovovertrædelser, som politiet slog ned på under en nylig razzia.

Den fartglade bilist kan se frem til en gedigen bøde og en ubetinget frakendelse af sit kørekort, efter han i stor stil overtrådte hastighedsbegrænsningen på Limfjordsbroen.

Den pågældende bilist blev taget med 137 kilometer i timen – en overskridelse på langt over 100 procent og dermed betegnes det som vanvidskørsel. Til stor fare for andre trafikanter.

- Det er en vanvittighed hastighed, ikke mindst når vi tænker på den øvrige trafik på broen, hvor vi også bløde trafikanter færdes, og så var vejen i øvrigt glat den dag, fordi det regnede. Heldigvis fik vi vedkommende stoppet, siger politikommissær Thomas Ottesen fra Nordjyllands Politi.

quote Det er en vanvittighed hastighed, ikke mindst når vi tænker på den øvrige trafik på broen, hvor vi også bløde trafikanter færdes.

Thomas Ottesen, politikommissær, Nordjyllands Politi

Bilisten røg i fælden under politiets særlige razzia ved Limfjordsbroen og Limfjordstubellen i forbindelse med den nationale hastighedsuge, der har fokus på fart.

På bare seks timer blev der på Limfjordsbroen fanget 15 fartsyndere og fire andre sager om blandt andet at køre uden kørekort og at tale i mobiltelefon.

I samme tidsrum snuppede andre betjente 11 lovovertrædere – de havde blandt andet kørt uden kørekort, kørt i spirituspåvirket tilstand og kørt i en konfiskeret bil.

 

Alkoholpromille på 1,5

Politiet havde under razziaen to grove sager. Udover vanvidskørslen blev en bilist stopper i Limfjordstunellen med en promille på 1,5.

- Bilisten havde i forvejen en sag med et lignende forhold, der stod til udløb om syv dage. Derfor har vi nu, foruden sigtelsen for spirituskørsel, konfiskeret bilen, forklarer politikommissær Thomas Ottesen, der understreger, at sprit – sammen med uopmærksomhed og fart – er blandt hovedårsagerne til mange alvorlige færdselsulykker. 

Om begge grove sager med hastighedsovertrædelsen på 137 kilometer i timen og den høje promille siger politikommissær Thomas Ottesen:

- Det er sager, som må siges at være helt hen i vejret og ganske uacceptable.