Venner og familie tog afsked med paralympisk OL-stjerne: Farvel “Gunners”
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord
Fredag var der bisættelse for den nordjyske bordtennisspiller Brian Nielsen i Gammel Lindholm Kirke.
I dag blev den nordjyske bordtennisspiller Brian Nielsen stedt til hvile i Nørresundby.
Han døde efter en ulykke - kun 55 år gammel. Familie, venner og tidligere holdkammerater fra IH Aalborg var med til at tage afsked.
Brian Nielsen var inkarneret fan af den engelske fodboldklub Arsenal, så blandt venner blev han aldrig kaldt andet end “Gunners” - øgenavnet på netop den klub.
Du vandt både første, anden og tredje sæt over alle dem, du trodsede
Mogens Jørgensen
Trodsede lægernes anvisninger
OL-legenden var født med leddegigt, så det stod ikke skrevet i stjernerne, at Brian fra Aalborg skulle blive den mest vindende handicap-bordtennisspiller i Danmark. Lægerne frarådede ham faktisk at bruge sin krop for meget.
Men han ville noget andet og begyndte at gå til bordtennis i Idrætsforeningen for Handicappede. Selvom det betød, at Brian Nielsen sled to hofter og en skulder helt op, så fortsatte han med at spille det spil, han elskede så højt.
Kulminationen kom i 1996 ved de Paralympiske Lege i Atlanta, hvor det lykkedes for den stædige nordjyde at vinde en guldmedalje. Jeg husker, jeg som udsendt TV2 Nord-reporter tog i Aalborg lufthavn for at tage imod den stolte guldmedaljevinder da han kom hjem.
Jeg glemmer ikke øjeblikket, hvor Brians datter løb sin farmand i møde og fik lov at løfte trofæet. Et rørende øjeblik.
Inkarneret fan
Brian Nielsen vandt adskillige guldmedaljer ved både EM og VM. I fritiden fulgte han fodboldklubben Arsenal flittigt hjemme foran fjernsynet.
Han var også hyppig gæst på Aalborg Stadion, når AaB spillede hjemmekampe. Men størst var det dog, når Brian sammen med vennerne fra fangruppen kaldet “de røde slips” indtog den gamle skøjtehal på Øster Allé i Aalborg, når AaB Ishockey spillede hjemmekampe.
Her havde han sin faste plads blandt de rødglødende ishockeyfans, som både var berømte og berygtede på én gang. Her mødte han troligt op i sin røde ishockeytrøje med navnet "Gunners” trykt på ryggen.
Helt i Brian Nielsens ånd blev der også serveret røde pølser og brød efter bisættelsen i Gl. Lindholm Kirke.
Farvel “Gunners” du vandt både første, anden og tredje sæt over alle dem, du trodsede, og som ikke troede på, at du kunne blive til noget med dit handicap.
Du vandt guldet. Tak for kampen Brian.