Nu skal det være slut med budgetmiddage for politikere og embedsværk. Det mener rådmand i Venstre, Tina French Nielsen. Foto: Anders Ekström

Venstrerådmand: Slut med budgetfester

Det skal være slut med dyre budgetfester for politikere og embedsværk, mener rådmand i Venstre, Tina French Nielsen.

Når budgettet er forhandlet på plads, har der i Aalborg Kommune gennem mange år været tradition for at byrådets politikere og de kommunale embedsfolk efterfølgende mødes til en god middag med vin. Men den tradition skal stoppe. Det mener Tina French Nielsen.

- Den tid, hvor man holder en budgetmiddag for at fejre, man er færdig med et budget, er altså forbi. Et budget har altid konsekvenser for nogle mennesker på en eller anden måde, så jeg synes faktisk er forkert at fejre, siger Venstrerådmand Tina French Nielsen.

Tina French Nielsen må komme med alle de forslag i forbindelse med denne her budgetproces, som hun vil. Men personligt er det i hvert fald nogle lidt større ting, som jeg har mit fokus på

Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester, Aalborg Komune

Hos borgmesteren i Aalborg Kommune ser man dog ikke på budgetmiddage som en fejring af budgettet.

- Der er jo tale om en fejring af at have afsluttet et langt og omfattende stykke arbejde, og ikke budgettet, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Socialdemokratiet.

Desuden er der ifølge borgmesteren tale om et meget lille beløb, som ikke er afgørende for budgettet i Aalborg Kommune.

- Tina French Nielsen må komme med alle de forslag i forbindelse med denne her budgetproces, som hun vil. Men personligt er det nogle lidt større ting, som jeg har mit fokus på, så vi kan få budgettet til at falde på plads, siger borgmesteren.  

Herudover understreger han, at hvis Venstre gerne vil have sløjfet budgetmiddagene, så er det ikke noget problem for ham.