Foto: Sofie Mathiassen, Scanpix

00:43

Bjarke Ingels besøger Musikkens Hus den 29. september. Her holder han foredrag om den nye, store satsning Cloud City i det gamle Spritten i Aalborg. Under foredraget vil Bjarke Ingels selv, og manden bag Cloud City, fortælle, hvordan de vil forme et byrum, der har international klasse

1 af 2

Verdensberømt arkitekt skal tegne et nyt Aalborg - mød ham med Club Nord

Den internationalt anerkendte arkitekt Bjarke Ingels skal udvikle det nye byggeri på Spritten i Aalborg - nu sikrer et samarbejde mellem Cloud City A/S, TV2 Nord og TV2 Nords seerklub, Club Nord, at du kan opleve ham i Musikkens Hus

Googles hovedkontor i Californien, West 57-bygningen i New York og Big U, der er et sluse- og promenadedesign omkring Manhattan, er bare nogle af de igangværende og færdige projekter, Bjarke Ingels Group kan tage æren for.

Danmarks nok mest kendte nulevende artikekt, Bjarke Ingels, har sat sit aftryk på verden med sit arbejde, der kombinerer det funktionelle og det æstetiske. Et fingeraftryk, han nu også skal sætte på Aalborg, når han arkitektfirma, BIG, skal være med til at forme det nye byggeri på Spritten. 

- Der er ingen tvivl om, at Bjarke Ingels og ansvarlig partner David Zahle kommer til at løfte projektet ind i den internationale superliga, siger Martin Ole Nielsen, idémand og bygherre, der har en option på omdannelse af eksisterende bygninger på 15.000 kvadratmeter samt cirka 7000 kvadratmeter nybyggeri på området ved Spritten.

Hvordan et internationalt greb på tingene bliver integreret i en mindre by som Aalborg, er blandt andet noget af det, Bjarke Ingels og Davis Zahle fortæller om, når de gæster Koncertsalen i Musikkens Hus for at holde et foredrag.

Foredraget kommer til at handle om, hvordan arkitekterne med respekt for det oprindelige former byrum, der har international klasse, men stadig formår at fange byens ånd og understøtte almindelige aalborgenseres hverdagsliv.

- Deres arbejde må om noget understrege, at vi i Aalborg kommer længere og længere op i en helt anden kulturel og arkitektonisk klasse end tidligere. Det bliver inspirerende - og det bliver stort, siger Martin Ole Nielsen.

Under foredraget får publikum en visuel rundtur ud i verden til Bjarke Ingels' øvrige mesterværker, og han vil blandt andet fortælle om de tanker, der ligger bag omdannelsen af den gamle spritgrund. Arkitektfirmaet BIG betegner projektet omkring ”Spritten” som helt unikt, da der ikke findes andre byudviklingsprojekter i Europa med samme attraktive beliggenhed og kulturhistorie.

Nu kan du som medlem af Club Nord komme med til foredraget og møde både Bjarke Ingels og David Zahle. Det sker i Koncertsalen i Musikkens Hus den 29. september 2017 klokken 14.30.

Billetsalget begynder fredag den 1. september klokken 10. Billetterne kan købes på Musikkens Hus' hjemmeside.