Vestre Fjordpark i Aalborg har vundet en international arkitekturpris. Foto: ADEPT

Vestre Fjordpark vinder international arkitekturpris

Aalborgs nye vand- og fritidsmekka vinder international hæder.

Aalborgensere og turister er vilde med Vestre Fjordpark, og ved DGI's store landsstævne i 2017 dannede fjordparken ramme om masser af strand- og vandaktiviteter. Men Vestre Fjordpark kan mere end bare at indbyde til sjov og afslapning.

Vestre Fjordpark er nemlig blevet kåret som juryvinder af en af arkitektbranchens helt store priser, Architizer A+ Awards. Priserne tildeles årets bedste arkitektur og design i en række centrale kategorier, og Vestre Fjordpark vinder suverænt kategorien ’Sport & Recreation’ foran projekter fra hele verden.

Vestre Fjordpark er et rekreativt oplevelseslandskab, en hybrid mellem bygning og naturligt landskab, som med et enkelt arkitektonisk greb bidrager til den fulde oplevelse af den unikke placering ved Limfjorden. Bygningen og aktivitetsparken har en klar identitet med en varieret landskabelig og materialemæssig karakter.

Det er ADEPT og GHB Landskabsarkitekter, som står bag projektet, der siden åbningen sidste år er blevet en af Aalborgs helt store udendørs attraktioner med plads til organiseret foreningsaktivitet, (sol)badning og naturformidling. 

Projektet vandt sidste år Aalborg Kommunes Arkitekturpris og er foruden sejren i årets Architizer A+ Awards også finalist til World Architecture Awards 2018, som kåres til november.