Foto: Jeppe Hostrup / TV2 Nord

00:29

1 af 2

Video fra Aalborg Stadion: Her høvles plænen, alle haveejere drømmer om

Aalborg Portland Park skal have anlagt en topmoderne hybridbane, og det kræver at det gamle græstæppe fjernes.

Aalborg Stadion har, hvad mange haveejere drømmer om: en fuldstændig plan og grøn græsplæne.

Eller rettere, Aalborg Stadion havde en sådan plæne. For fredag begyndte arbejdet med at høvle den nuværende græstørv af, så der kan blive plads til en ny og topmoderne hybridbane.

00:22 Luk video

Allerede tidligt fredag morgen begyndte arbejdet, der ventes at vare helt til slutningen af august. Først skal det nuværende græstæppe fjernes, herefter skal en stor mængde jord fra banen fjernes, en ny muld skal lægges og et nyt vandingsanlæg skal etableres.

- Græstæppet er faktisk blevet 10 centimeter højere, siden vi anlagde den nuværende bane i år 2000, fordi tørven vokser med tiden. Derfor tage lidt ekstra af, så den nye bane kommer til at ligge lidt lavere end nu, fortæller Erik Johnsen, Parkforvalter hos Aalborg Kommune.

Læs også Nyt græstæppe på Aalborg Portland Park: Arbejde i døgndrift med tændt stadionlys

Efter vandingsanlægget er etableret, bliver rullegræs lagt ud og til sidst syes kunstgræs i banen – heraf navnet hybridbane.

Ifølge virksomheden, Evergreen Sport, der skal stå for at sy kunstgræsset i banen, er en hybridbane langt mere slidstærk end en bane med almindeligt græs, og dermed forlænges det naturlige græs’ levetid.

Dan Jord, der står for at høvle græsset af, håber, at man er færdige med første del fredag aften.

00:10 Luk video