LIGE NU:

Vild fest i Aalborgs natteliv forarger på Christiansborg

Festen er genstartet i Aalborg, men optagelser fra weekenden viser, at retningslinjerne ikke bliver overholdt i nattelivet.

Manglende mundbind, masser af dans og festende gæster, der står alt for tæt. Det er de scener, TV2 Nords journalister har filmet på Club Stygge i Vesterå tæt på Jomfru Ane Gade lørdag aften. Barerne fik lov at åbne 21. april, men det skete på betingelse af, at barerne ikke udviklede sig til natklubber med dansegulv.

Samtidig skal alle bruge mundbind, når de står op eller for eksempel går i baren efter drinks. På weekendens optagelser har flere droppet mundbindene, og gulvet er fyldt med unge, der danser. Det vækker bekymring på Christiansborg.

Herunder kan du se lørdagens optagelser fra det aalborgensiske natteliv:

- Alle betingelser for en supersprederbegivenhed er til stede på de billeder, vi ser her, siger Enhedslistens sundheds- og coronaordfører, Peder Hvelplund, da han ser optagelserne fra Aalborg.

Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, er også chokeret over optagelserne fra den nordjyske festgade:

- Det skriger til himlen, og det kan slet ikke forklares, at skolebørn skal være hjemme, mens unge kan gå på bar og danse uden mundbind. Det er fuldstændig vildt, siger han.

Kan forsinke en genåbning

I Jomfru Ane Gade har TV2 Nord lørdag aften talt med flere unge, der beretter om, at få bærer mundbind på barerne, og at personalet ikke griber ind. Samtidig fortæller flere også, at afstandskravene ikke bliver overholdt. Det er netop det, politikerne på Christiansborg har frygtet:

- Det skal ikke gå særlig galt til en abefest som den her (på optagelserne, red.), hvor man løber rundt og krammer en masse nye mennesker, før vi får en superspreder, hvilket i værste fald kan forsinke en genåbning af det danske samfund, og det er vi bestemt ikke interesserede i, siger Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff.

I disse dage forhandler folketingets partier om en yderligere genåbning, og her kigger de også på, hvordan det går med at overholde de retningslinjer, der er udstukket i forhold til for eksempel barer.

- Jo før, vi kan få genåbnet samfundet, jo bedre. Både for vores trivsel og for samfundsøkonomien. Hvis vi opfører os ansvarligt, så fremskynder vi genåbningen, og hvis vi opfører os tosset, så forsinker vi den, siger Rasmus Horn Langhoff fra Socialdemokratiet.

Virolog Allan Randrup Thomsen er også nervøs for konsekvenserne, hvis retningslinjerne i nattelivet ikke overholdes:


Club Stygge:

TV2 Nord ville gerne have spurgt daglig leder på Club Stygge, Mark Benzon, hvad han tænker om optagelserne, men han har ikke haft mulighed for at stille op til interivew. I stedet har Daniel Eskildsen, der er dørmand på Club Stygge stillet op til interview.

Han fortæller, at baren har to til tre dørmænd, der holder øje med, at retningslinjerne bliver overholdt. Alligevel opstod en situation lørdag aften, hvor for mange mennesker var samlet:

- Billederne er taget ud fra en hel nat. Lige omkring klokken 22 havde vi nogle udfordringer i den ene ende, hvor vi blev nødt til at tage dørmændene ned, men ellers har vi to-tre dørmænd, der går rundt og sikrer, at folk overholder restriktioner i forhold til mundbind og, at de ikke danser og lignende, siger Daniel Eskildsen, der er dørmand på Club Stygge i Aalborg.

Han minder om, at der kan være situationer, hvor gæster er fritaget fra mundbind, og det kan personalet på Club Stygge ifølge Daniel Eskildsen ikke gøre så meget ved:

- Der er nogen, der er fritaget for mundbind på grund af fysisk eller psykisk handicap, og hvis de siger det, så må vi gå ud fra, at det er rigtigt, siger han.

Sådan gjorde vi

Politi: - Vi sætter ind over for det her

Nordjyllands Politi patruljerer i nattelivet for at sikre, at alle restriktioner bliver overholdt, men Per Larsen fra Konservative ser gerne, at politiet gør mere fremover for at sikre, at der ikke er festsituationer som på Club Stygge i Aalborg:

- Der må være nogen, der tager et tjek på, hvad der sker. Der er politi i nattelivet, og de bør kigge forbi, og så må de lukke stedet, hvis reglerne ikke bliver overholdt, siger han.

Nordjyllands Politi har set TV2 Nords optagelser fra baren, og de har mandag taget kontakt til ejeren for at sikre, at lignende ikke gentager sig:

- Vi er nødsaget til at sætte ind over for det her. Vi har allerede kontaktet værtshusejeren, så han kan få bragt tingene i orden, siger Claus Danø, der er politiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Ifølge dørmand på Club Stygge, Daniel Eskildsen, vil de til næste weekend sørge for at have en ekstra dørmand på arbejde, så de er fire, der tjekker, at restriktionerne overholdes.

På Christiansborg kommer optagelserne nu videre til ministerens bord. Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, vil nemlig tage sagen op med ministeren:

- Nu vil jeg tage det op med ministeren, hvad vi kan gøre for at forhindre det her, for det er uacceptabelt, at restauratører opfører sig på den måde og ikke overholder de retningslinjer, der er, siger han.

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

ud ad døren muslinger teaser

play TV: Kom med ”Ud ad døren” på jagt efter mad i Limfjorden

def_thumb,50_percent

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

ud ad døren muslinger teaser

play TV: Kom med ”Ud ad døren” på jagt efter mad i Limfjorden

Til forsiden

Til forsiden