Her i alperne i Gug, skal million villaen og de 35 boliger bygges. Foto: Fotograf Aalborg Morten Holst Henriksen

Foto: Fotograf Aalborg Morten Holst Henriksen

1 af 2

Villa til millioner bliver en realitet i Gug

Byrådet har sagt ja til, at forretningsmand Mads Peter Veiby må bygge sit drømmehus i Gug Alper.

Forretningsmanden Mads Peter Veiby kan nu sammen med udviklingsvirksomheden TN Udvikling arbejde videre på planerne om byggeri i Gug Alper, hvor Mads Peter Veibys drøm om en 700 kvadratmeter stor villa også bliver til virkelighed.

Mandag aften sagde Aalborg Byråd nemlig ja til den lokalplan og kommuneplantillæg om byggeprojektet i Gug. Det var kun SF og Enhedslisten, der stemte nej.

Der er især positiv opbakning fra de fleste partier, fordi offentligheden får adgang til et endnu større areal, end de har i dag, samtidig med der bliver bygget 35 boliger.

Dermed har Mads Peter Veiby nu tilladelse til at starte sit byggeri på seks hektar som på nuværende tidspunkt er opdyrket jord.

Enhedslisten var især imod byggeriet. Blandt andet mente enhedslistens Per Clausen, at der ved byggeri i et område som i Gug Alper, skal være en væsentlig samfundsmæssig interesse, hvis byggeriet skal tillades.

Ifølge Per Clausen, Enhedslisten, er det ikke en væsentlig samfundsmæssig interesse, at en mand ønsker at opføre et stort parkeringshus med bolig, som skal fungere som udstilling af biler i luksusklassen.

Ligesom Enhedslisten stemte nej, gjorde SF også. Jens Toft-Nielsen fra SF gjorde det på baggrund af, han ville foretrække almennyttigt byggeri i Gug Alper.

Han var ikke den eneste, som var skeptisk over for byggeriet. På trods af at De Konservative og De Radikale Venstre stemte ja, udtrykte byrådsmedlemmerne Thomas Krarup (K) og Jørgen Hein (R) også tvivl om, hvorvidt det på længere sigt er muligt at nægte ejerne af jorden, at der bygges på arealet.