02:20

En ny prognose viser, at der i 2025 vil mangle op mod 15.000 ingeniører på landsplan. Det betyder, at de ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har gode kort på hånden, når de skal forsøge at finde en kommende arbejdsgiver. Arbejdsgiverne er omvendt særdeles ivrige efter at lokke de eftertragtede unge til, og de især mindre virksomheder forsøger sig gerne på lidt utraditionel vis.

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Virksomheder sværmer om AAU-ingeniører

De ingeniørstuderende står med gode kort på dette års job- og karrieremesse i Gigantium.

En ny prognose viser, at der i 2025 vil mangle op mod 15.000 ingeniører på landsplan. Det betyder, at de ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har gode kort på hånden, når de skal forsøge at finde en kommende arbejdsgiver ved De Studerendes Erhvervskontakt-messe, der finder sted disse dage.

72 forskellige virksomheder er onsdag og torsdag på plads i Gigantium for at gøre kur til de unge studerende, der godt kan mærke, at de er eftertragtede blandt arbejdsgiverne.

- Nu har vi snakket med fire forskellige virksomheder, og de siger alle sammen, at ligegyldigt hvilken linje vi vælger, så skal vi nok få et job, siger Patrick Hjorth Simony, der er ingeniørstuderende ved Aalborg Universitet.    

På messen er blandt andre den rådgivende ingeniørvirksomhed R&D med afdeling i Aalborg, der erkender, at man skal være hurtig med jobtilbuddet, når den rigtige kandidat viser sig.

- Vi kigger efter en hel del ingeniører. Bare i år skal vi ansætte 50 ingeniører, og det er selvfølgelig en udfordring, siger key account manager Christian Frier Hvejsel, der har en forventning om at sikre mindst en ny medarbejder i løbet messen.

Udover virksomhedsmatching byder messen også på forskellige foredrag om eksempelvis iværksætteri.