LIGE NU:

Virtuel guldfest: - Selv om vi mangler 5000 tilskuere, så fejrer Aalborg sejren med os hjemme i stuerne

Aalborg Håndbold fejrede fredag aften titlen som Dansk Mester - også selv om turneringen ikke blev spillet færdig på grund af Corona-krisen.

Tusindvis af publikummer, der hepper og råber, er naturligvis toppen af kransekagen, når et dansk mesterskab skal fejres.

Alligevel formåede Aalborg Håndbold-spillerne fredag aften at stornyde deres nyslåede titel som Danske Mestre - selv om om forsamlingsforbuddet satte en stopper for at fylde hallen med de normale 5.000 tilskuere.

Den aalborgensiske håndboldklub livestreamede overrækkelse af pokalen og fejringen på sin Facebook-side, hvor de mange fans kunne sidde derhjemme og følge med.

- Selvfølgelig skal vi fejre Aalborg Håndbolds guld – sådan er det. Vi samles nogle stykker og drikker champagne, siger Preben Damgaard fra Aalborg.

En anden fan fra byen er helt enig.

quote Selvfølgelig skal vi fejre Aalborg Håndbolds guld – sådan er det. Vi samles nogle stykker og drikker champagne.

Preben Damgaard, fan, Aalborg

- Vi synes, det er sjovt – derfor hopper vi på den og sidder og hygger os, mens de fejrer guld. I de her tider er det jo sådan, det er. Det kan vi ikke gøre noget ved, siger Steen Andreasen fra Aalborg.

For fansene var den traditionelle stadionplatte med to pølser og et brød skiftet ud med en tapasplatte.

En af Aalborg Håndbolds sponsorer, Victors Madhus i Nørresundby, havde nemlig skræddersyet en særlig take away-platte, som hele 450 fans havde bestilt på forhånd til hjemme-fejringen af guldet.

- Når nu det ikke kan være anderledes, så synes jeg, det er et godt initiativ. Og vi er utrolig beærede over at få lov at være en del af det, siger Mathias Lassen fra Victors Madhus.

Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen fik æren af at overrække mesterskabspokalen til  direktør Jan Larsen. Herefter røg den videre til de spillere, der var til stede i hallen - og som på helt traditionel vis kunne løfte den op over hovedet i triumf.

- Jeg er heldigvis ikke helt alene herinde. Jeg har heldigvis Stefan Madsen, René Antonsen og Henrik Møllgaard med, så de også kan være med til at sætte gang i festen. Og så håber jeg, folk selv kan sætte gang i fest hjemme i stuerne. Vi havde håbet, vi kunne være 5000 herinde, men sådan blev det ikke i år. Men fejre det – det skal vi, sagde Jan Larsen til TV2 Nords Mogens Jørgensen.

Aalborg Håndbold er vinder af mesterskabet i år, selvom turneringen ikke er færdigspillet på grund af coronakrisen. Ikke desto mindre skal sejren fejres og det bliver den i Gigantium her til aften selvom de mange tusinde mennesker ikke kan være tilstede.

Udover mesterskabet kan fansene også fejre, at Aalborg Håndbold har forlænget aftalerne med cheftræner Stefan Madsen, René Antonsen og Henrik Mølgaard.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden