Foto: undefined

Vold, stoffer og våben: To 24-årige i fængsel

To 24-årige mænd fra Aalborg er idømt henholdsvis ét år og tre måneder og ét år og seks måneders ubetinget fængsel, efter de stod tiltalt for en række forseelser.

To mænd fra Aalborg er fredag idømt henholdsvis ét år og tre måneder og ét år og seks måneders ubetinget fængsel, efter de stod tiltalt for i alt 18 punkter. Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Mette Bendix.

De to mænd, begge 24 år gamle, har blandt andet i fællesskab overfaldt en mand, smidt ham ind i en bil og ført ham op i en lejlighed.

Her truede de med at klippe en finger ham, ligesom de slog ham flere gange i hovedet, stak ham med en kniv og stjal hans mobiltelefon og et armbåndsur.

Herefter viklede de en ledning om halsen på ham og strammede til, mens de forsøgte at afpresse ham for 50.000 kroner. 

De to mænd blev også dømt for flere andre forhold, blandt andet våbenbekendtgørelsen, da den ene lå inde med en kniv, og den anden havde et knojern.

- De blev dømt for alle tiltalepunkter, men ham med den korteste fængselsdom, fik kun sin straf ud fra røveriet og afpresningen. Den anden fik en længere fængselsdom, fordi der var flere forhold med stoffer, og episoder, hvor han har kørt bil uden kørekort, siger Mette Bendix.