LIGE NU:

Voldtægtsmistænkt anholdt ved brug af overvågning og sociale medier

En 27-årig mand er anholdt i forbindelse med en voldtægtssag, der udspillede sig lørdag morgen tæt på Jomfru Ane Gade.

Nordjyllands Politi har søndag eftermiddag anholdt en 27-årig mand, der er mistænkt og sigtet for at stå bag en voldtægt af en ung kvinde.

Kvinden anmeldte voldtægten lørdag morgen, og til politiet har hun forklaret, at hun blev udsat for et seksuelt overgreb ud for adressen Vesterå 5 tæt på Jomfru Ane Gade. Overgrebet er anmeldt til at have fundet sted lørdag morgen i tidsrummet fra klokken 6.15 til 6.45. 

- Jeg kan bekræfte, at vi har anholdt en person i dag klokken 13.21, lyder det fra Torben Larsen, vagtchef hos Nordjyllands Politi, til TV2 Nord. 

Politiet afspærede Vesterå hele lørdag formiddag for at sikre sig spor i sagen, og samtidig lød det fra Nordjyllands Politi, at man formentlig havde fanget gerningsmanden på overvågningsbilleder fra området. 

Derfor opfordrede politiet den mistænkte til at melde sig selv. Det er imidlertid ikke sket, og i stedet kunne Nordjyllands Politi skride til anholdelse på mandens bopæl søndag eftermiddag. 

- Vi finder frem til ham blandt andet ved brug af overvågning og open source - altså sociale medier, forklarer Torben Larsen fra Nordjyllands Politi.

Den 27-årige mand bor ikke i Aalborg. Mere præcist vil vagtchefen ikke komme ind på den mistænktes adresse.

Nordjyllands Politi oplyste lørdag, at gerningsmanden og den forurettede havde et vist kendskab til hinanden. Forurettede kunne dog ikke angive mandens navn.

- Inden episoden har kvinden og manden haft et eller andet kendskab til hinanden, men ikke så meget kendskab, at man ved, hvad hinanden hedder, lød det fra Henrik Bech, vagtchef hos Nordjyllands Politi, lørdag eftermiddag.

Den 27-årige mand vil blive afhørt i løbet af eftermiddagen.