08:39

Kom helt tæt på de små dyr og organismer, som vi ikke kan se med det blotte øje.

Wauw: Se hvad Martin finder i en dråbe vand

I en enkelt vanddråbe kan der gemme sig en helt ny verden. En mikroskopisk verden, som Martin Kristiansen bruger næsten al sin fritid på at gå på opdagelse i.

Udstyret med et syltetøjsglas er Martin Kristiansen på en mission. Han er på jagt efter spændende, nye opdagelser – og han foreviger de scener, som udspiller sig for øjnene af os, men som vi ikke kan se med det blotte øje.

Martin Kristiansen med vand fra en sø i Aalborg Øst. Foto: Martin Kristiansen

Martin Kristiansen samler vandprøver, mosprøver og andre prøver op i syltetøjsglasset og udforsker prøverne under mikroskop. Alle steder kan han finde interessante prøver - blandt andet i søer, tagrender og fuglebade.

Med en smartphone monteret på mikroskopet taget han billeder af alt det liv, der kan være i en simpel vanddråbe.

  Foto: Michael Andersen

- Det fascinerende er, at der ikke ser ud til at være noget levende i det. Men når man kigger tættere på, er det et helt univers for sig selv. Det er en usynlig verden i en dråbe vand, siger han.

00:37

Se en lille smule af Martin Kristiansens fund her - se meget mere i indslaget nederst i artiklen.

Luk video

Forstørres op mod 1000 gange

Martin Kristiansen, der netop har afleveret sin afsluttende opgave på biomedicin på AAU, fik passionen for det mikroskopiske univers på sit studie.

Nu bruger han næsten al sin fritid på at samle prøver ind og sætte under lup, hvor de bittesmå usynlige dyr og organismer forstørres op mod 1000 gange.

Billederne, som han tager af sine fund, lægger han på sociale medier, hvor han har knap 50.000 følgere.

- Man går hele tiden på opdagelse på ny, når man kigger i mikroskopet, siger Martin Kristiansen.

  Foto: Martin Kristiansen

Hans nænsomme arbejde har blandt andet medført, at han som den første i Danmark nogensinde har gjort et helt særligt fund. Se, hvad det var, i indslaget her:

08:39

Se hele indslaget med Martin Kristiansen her.

Luk video