White Hawks uddelte bøllebank til Aalborg Pirates

Med et sandt syv-måls bombardement i anden periode lammetævede Frederikshavn i aftes de synkende pirater fra Aalborg.

Frederikshavn White Hawks er nyt tophold i Metalligaen, efter at høgene fredag aften bankede Aalborg Pirates med 10-2 - samtidig med, at SønderjyskE overraskende tabte 2-3 på hjemmebane til bundholdet Herlev, skriver Kanal Frederikshavn.

White Hawks spillede dog ikke som et tophold i kampens første halvdel. Faktisk førte piraterne med 2-1, da der var spillet 29 minutter. Det var tredje gang ud af tre mulige, at Aalborg kom foran mod Frederikshavn i denne sæson, men White Hawks har erobret alle ni point.

Godt hjulpet på vej af en scoring allerede efter 31 sekunder dominerede Aalborg Pirates åbningen på kampen.
Farlige Olle Liss sendte pucken forbi Georg Sørensen efter forarbejde af de to tidligere WH-spillere Nicolai Meyer og Christopher Frederiksen. Det så meget nemt ud, men måske var WH-keeperens udsyn spærret. Det signalerede Georg Sørensen med sin reaktion.

Det blev også 2-0 til gæsterne i tiden 3:33 efter et opspil, som nærmest mindede om en scene til sæson to af Norskov, hvor de hvidblusede desværre var i rollen som statister, mens Aalborg smukt kombinerede sig igennem.
I minutterne efter var piraterne i flere situationer tæt på endnu en scoring. Viljen lyste ud af øjnene, mens flertallet af tilskuerne frustreret var vidner til, hvordan frederikshavnerne slet ikke var klar til dette nordjyske prestigeopgør. Sørgeligt var det.

Et stolpeskud af Mads Larsen efter 11 minutter pustede nyt liv i kampen. White Hawks kom langt bedre med og blev nu endelig nærgående. Og straks kvitterede publikum med øget opbakning.
Reduceringen faldt i tiden 18:09, og målet var resultatet af ét af mange fine WH-angreb i slutningen af første periode. Aalborg-forsvaret var totalt væk, da Christian Kristiansen fra tæt hold sendte Niclas Edmans aflevering i nettet.

Stillingen var således 1-2 efter første periode. Fuldt fortjent føring til de unge pirater, som kom stærkest ud. Men afslutningen af spredte optimisme i Scanel Hockey Arena.

Anden periode skrev sig ind i historiebøgerne. Gæsterne begyndte igen bedst og viste den rigtige indstilling. Det lykkedes dog ikke at udnytte overtaget og udbygge føringen. I stedet gik White Hawks mål-amok og scorede SYV mål i de sidste 11 minutter af anden periode.

Adam Miller udlignede i powerplay i tiden 29:09, assisteret af Mads Larsen og Tim Kunes. Målet faldt i powerplay, men her så Marcus Lundell i Aalborg-målet skidt ud.

Tre minutter inden scoringen var Aalborgs Lasse Jul Korsgaard blevet båret fra banen efter et grimt sammenstød med banden. Det var et hændeligt uheld, men synd for aalborgenseren, der tilsyneladende ramte ind i banden med hovedet forrest.

Udligningen var startsignalet til en sprudlende sidste halvdel af anden periode. Høgene scorede nærmest på alt, mens Aalborg-holdet gik mere og mere i opløsning.

Det flotteste mål var Rasmus Søndergaards scoring til 3-2. Christian Kristiansen vandt et faceoff, afleverede bagud til Thomas Søndergaard, som så sin storebror, Rasmus Søndergaard, stak. Afleveringen fra lillebror lå perfekt. Rasmus Søndergaard fortsatte ind mod mål, hvor han sendte pucken forbi Marcus Lundell.

23 sekunder senere øgede Robin Bergman til 4-2. Svenskeren var én af de spillere, som havde været væk i den første halvdel af kampen, men alene med sin landsmand i Aalborg-målet svigtede han ikke.
56 sekunder senere var det fjerdekæden, som slog til. Christian Chapman scorede, assisteret af Gorm Topholt og Frederik Bjerrum.

Der gik blot 45 sekunder, inden Steffen Klarskov styrede pucken i nettet, assisteret af Robin Bergman og Marcus Olsson.

Nu tog Aalborg-træner Jens Nielsen timeout, men Lundell blev stående i målet. Han måtte hente pucken ud af netmaskerne to gange mere. Nu var det Mathias Bau, som meldte sig ind i kampen med to scoringer. Adam Miller assisterede til begge mål, mens Colin Vock nøjedes med at have en stav med i scoringen til 7-2.
8-2 til høgene efter anden periode.

Og stillingen var 1-2, da der var spillet 29 minutter. Kunne målfesten fortsætte i tredje periode, hvor gæsterne skiftede målmand?

Ind kom Jesper W. Pedersen, men han blev allerede passeret i tiden 43:01 øgede Colin Vock til 9-2 i powerplay. Adam Miller og Mahias Bau assisterede.

Kort efter udgik WH's Marcus Olsson, Han blev ramt direkte i ansigtet af et hårdt slagskud fra Robin Bergman. Olsson var straks over, at den var helt gal og skøjtede direkte i omklædningsrummet. Endnu et grimt, men hændeligt uheld, men han dog på isen igen.

Det stoppede dog ikke hjemmeholdet. Robin Bergman gjorde det til 10-2 i tiden 50:49. Steffen Klarskov assisterede.

Mod slutningen fik de 2001 tilskuere endda et western-slagsmål at gå hjem på. Lokalopgør, når det er bedst.
Glemt var, at White Hawks spillede som et pund fars i store dele af kampens første halvdel - ja, faktisk kunne man have flere af spillerne mistænkt for at have drukket et julesnaps som optakt til lokalbraget.