Workshop om arbejdsmiljø i restaurationsbranchen: - Der er et uforløst potentiale
MAD Academy kom til Aalborg for at afholde en workshop, som skal give blandt andet restauratører værktøjer til at forbedre miljøet på arbejdspladsen.
Debatten om sexisme, dårligt arbejdsmiljø og manglende lederskab er på sit højeste – og det gælder også i restaurationsbranchen.
Derfor har MAD Academy mandag inviteret til en gratis tre timers workshop hos Restaurant Tabu i Aalborg.
- Vi vil give restaurationsbranchen i Nordjyllands en smagsprøve på, hvad det er, vi laver i MAD Academy, siger projektkoordinator Alexander Melchior.
- Vi vil gerne vise de udfordringer, man kan møde i branchen, og vi vil gerne give nogle løsninger og inspirationer til at tackle både bæredygtighed og arbejdsvilkår.
MAD Academy
- Grundlagt i 2011 af ejeren af Noma i København, René Redzepi
- Videreuddanner restauratører, kokke og andre indenfor branchen
- Beskæftiger sig med at bidrage til planetens sundhed og forbedre livet for, der arbejder med mad
- Holder foredrag i byer over hele kloden
- Udgiver også bøger og onlinevideoer
- Er støttet af studieafgifter, offentlige tilskud og donationer fra organisationer og privatpersoner
Plads til bedre ledelse
Til workshoppen i Aalborg er der 20 deltagere fra forskellige områder indenfor restaurationsbranchen.
Alexander Melchior håber, at de efterfølgende kan tage nogle nye værktøjer med sig.
- Der er et uforløst potentiale i branchen, når det handler om ledelse og bæredygtighed, siger han.
- Vi har en unik plads i Danmark til at skabe en bæredygtig branche for medarbejdere, når det handler om sexisme og tackle ledelsesmæssige problemer.
Håber at få inspiration
Sarah Kruse, der er stifter af Nordjysk Mad og Turisme, er med til workshoppen. Hun repræsenterer 70 virksomheder.
- Jeg er kommet for at få inspiration og nogle redskaber, som jeg kan sprede ud til alle vores medlemmer, siger hun.
Køkkenchefen fra Restaurant Medvind i Hanstholm, Emilie Qvist Kjærgaard, har tidligere stiftet bekendtskab med MAD Academy.
- De har enorm meget viden om, hvad der foregår i restaurationsbranchen, og det er givende for os at få nogle værktøjer til en ny sæson, siger hun.
Hun håber også, at kan få nogle nye tilgange og idéer til at drive restauranten i 2022 også.
- Jeg håber at få initiativer til både at få et fedt team, der spiller, og at man får nogle ledelseskompetencer, men også hvordan man kan få en restaurant, der er en bedre oplevelse for gæsterne.