Zjakalen laver ny satireserie: - Her giver vi den gas og har 'ja-hatten' på

”Campingkongerne” er optaget i Tversted og er en næsten ren nordjysk produktion.

Vi er vant til at høre ham give den som gusten rapper på numre som ”Liderkarl” og ”For Stiv Til at Knep”.

Men i en ny miniserie på Youtube fører Thomas Riddersholm sig frem med charmeklud og hang til kaviar og champagne i rollen som den snobbede rigmand Wilhelm.

- Når jeg rapper som Zjakalen, tager jeg en facade på, og det gør jeg også her. Så begge dele er jo en form for skuespil, fortæller Thomas Riddersholm.

Han har sammen med Henrik Jøj Jensen og Sebastian Sander skrevet manuskriptet til miniserien i fire afsnit ”Campingkongerne”, som udkom på Youtube for en uge siden og allerede er blevet set af 25.000 mennesker.

Danmarks Mindste Mand Dan Jakobsen fra Aalborg spiller ejeren af campingpladsen - med samme fornavn.
Danmarks Mindste Mand Dan Jakobsen fra Aalborg spiller ejeren af campingpladsen - med samme fornavn.

Baseret på ægte mennesker

Serien følger campingfatter Dan og hans lillebror Dennis, hvis campingplads er på randen af konkurs. Oven i dét skylder Dan penge til de forkerte mennesker.

På campingpladsen bor en række farverige personligheder, som serien også tjekker ind hos – bl.a. fastliggeren Flomme, der lider af PTSD og leverpostejsparret Tage og Betinna.

- Inspirationen til dem er fundet ude i virkeligheden. De er jo meget karikerede, fordi vi kun har kort tid til at præsentere dem, og vi ikke når at give seerne hele deres forhistorie. Men essensen af de her karakterer bygger på mennesker, jeg har mødt gennem årene, siger Thomas Riddersholm med et smil.

Serien er optaget på en vaskeægte campingplads - Aabo Camping i Tversted. Alle optagelser kom i hus på blot én weekend.

Ser sig selv som gøgler

Skuespil er langt fra fremmed for Thomas Riddersholm. 

Han har læst til skuespiller i sammenlagt tre år på både Teaterskolen og Skuespillerakademiet i København – og har sidenhen spillet med i flere serier, kortfilm og større spillefilm.

- Dén ild har altid brændt i mig, for jeg elsker at komme ind i en karakter og blive en anden for en stund. Det er vanvittigt spændende og meget fascinerende, lyder det fra skuespilleren, der også spiller en birolle i en kommende stor, dansk film.

Thomas Riddersholm trækker på sin erfaring som skuespiller i rollen som den fisefornemme Wilhelm.
Thomas Riddersholm trækker på sin erfaring som skuespiller i rollen som den fisefornemme Wilhelm.

Aalborgenseren har dog længe brændt for at spille med i en produktion, der var hans – fra ende til anden.

- Her behøver vi ikke gå på kompromis. Vi kan lave det fuldstændig, som vi vil have det. Vi synes selv, vi havde en fed idé, hvor vi ikke skulle lægge låg på os selv, men bare kunne udfolde os og have ’ja-hatten’ på hele vejen, fortæller han begejstret.

Men selv om Thomas Riddersholm nu er tilbage i skuespillerfaget, har han langt fra glemt sit alter-ego, gadedrengen Zjakalen.

- Jeg ser mest mig selv som en gøgler og entertainer og ikke kun ’rapper’ eller ’skuespiller’. Jeg nyder at lave forskellige ting, og det er i øvrigt også en nødvendighed, hvis du vil leve af din kunst her i Danmark, fortæller han.

Økonomien bag ”Campingkongerne” tager private sponsorer sig af. Serien er dermed 100 procent selvfinansieret.

quote At improvisere er mere naturligt og ægte, og resultatet bliver altid bedre

Thomas Riddersholm, skuespiller & rapper

Nordjysk produktion

Ud over Thomas ’Zjakalen’ Riddersholm indeholder rollelisten også kendte nordjyske navne som Danmarks Mindste Mand Dan Jakobsen fra Aalborg og influenceren Amanda Palm, der bor i Aalborg.

Og så er langt størstedelen af det tekniske crew bag kameraet også fra Nordjylland.

Holdet bag det populære kultprogram Tour De Grillbar, der er blevet et hit på Youtube, står bag den nye miniserie "Campingkongerne".
Holdet bag det populære kultprogram Tour De Grillbar, der er blevet et hit på Youtube, står bag den nye miniserie "Campingkongerne".

Altså en næsten ren nordjysk produktion. Noget, Thomas Riddersholm er gået bevidst efter.

- Der bliver produceret alt for lidt fiktion i Nordjylland, for det meste bliver lavet i København, Aarhus eller Odense. Så det betyder meget for mig personligt, at vi får fiktion smidt ind på det nordjyske landkort. Jeg håber da, vi kan starte en trend, lyder det.

Improviserer meget undervejs

Thomas Riddersholm beskriver ”Campingkongerne” som en satirisk mockumentary-action miniserie. Altså en iscenesat dokumentarfilm.

Men ikke mere, end at den er spækket med improvisation.

- Vi har kun skrevet replikker til de scener, hvor personerne taler direkte til kameraet. Alt andet er fundet på, på stedet – ligesom de gør i ”Klovn”. Det er den måde, vi bedst kan lide at arbejde på, for det er meget sjovere. Det bliver mere naturligt og ægte, og resultatet bliver altid bedre. Men det kræver, at man tør kaste sig ud i det, siger han.


FRAKLIP: Se Tage få "sæd " i øjet under optagelserne:

Formelis blandet med vand udgør en fremragende cocktail, der med det blotte øje kan ligne sæd. Her er det karakteren Tage kort kort før optagelserne går i gang. Privatvideo

Men det tør Thomas Riddersholm.

Uanset om det er frække rim, der kan give røde ører, når han giver den som Zjakalen, eller lever sig ind i en tvivlsom karakter i en spillefilm, så lever og ånder han for det kunstneriske udtryk – og går ikke på kompromis.

- Vi prøver ikke at opfinde den dybe tallerken og redde verden, men vi har selvfølgelig kommentarer til samfundet via vores manuskript. Vi lever i en tid, hvor folk er bange for at fornærme folk med deres komik, men der er vi bare gået all-in og håber, dét kan fange folk. Hvis folk ser de fire afsnit og føler sig underholdt, så er vi i mål.

Derfor er Thomas Riddersholm også allerede begyndt at skrive på sæson to af ”Campingkongerne”, som efter planen skal optages til foråret.

FRAKLIP: Her går det næsten galt:

I denne scene skal et lig skaffes af vejen. Men hændelsen blev pludselig meget dramatisk i virkeligheden. Privatvideo

Seneste nyt

fra Nordjylland