Tema Årets Nordjyde

Mød de otte nominerede

Klik på et billede og se portrættet af den nominerede

I stemmer - og bestemmer

21. marts 2018 finder TV2 Nord sammen med resten af Nordjylland Årets Nordjyde. Vi gentager succesen fra 2017 og afholder et stort gallashow i Musikkens Hus i Aalborg, hvor vi byder på musik og underholdning fra øverste hylde.


Prisen som årets nordjyde gives til en eller flere personer, som i 2017 har gjort en særlig indsats for at hjælpe andre. Det bliver nordjyderne selv, der indstiller kandidater til prisen, og det bliver på samme vis nordjyderne der via SMS bestemmer, hvem der løber med æren, statuetten og de 50.000 kroner.


Hele showet bliver sendt direkte på TV2 Nord Salto.


Sådan finder vi Årets Nordjyde


2. januar 2018: Alle kan indstille den eller de personer, man synes fortjener prisen som Årets Nordjyde.


15. januar 2018: Klokken 23.59 er sidste chance for at indstille kandidater til prisen.


18.-24. januar 2018: De tre dommere mødes i Musikkens Hus i Aalborg, og vælger ud af alle de indstillede otte nominerede. De otte navne offentliggøres 24. januar.


5. til 15. marts 2018: Du kan lære de nominerede bedre at kende. De bliver alle portrætteret af TV2 Nord, og du kan se portrætterne i Nordjylland LIVE samt her på siden.


21. marts 2018: Ved det store gallashow i Musikkens Hus bestemmer nordjyderne via SMS-stemmer hvem der skal vinde titlen som Årets Nordjyde.Genvalg til dommertrio

Tre dommere spiller en vigtig rolle i arbejdet med at finde Årets Nordjyde. De er, naturligvis, nordjyder alle tre og skal i første omgang reducere feltet af indstillede, der sidste gang var på over 300 til blot otte.Otte nominerede, der alle har gjort noget ekstraordinært for andre.


Når de otte nominerede er fundet, bliver de alle portrætteret af TV2 Nord, og ud fra disse portrætter skal dommertrioen finde de tre finalister, I - nordjyderne - skal stemme på den 21. marts.


Hvem er dommerne?

De tre dommere har allerede erfaring med at vurdere inspirerende nordjyder, for de gjorde det nemlig også, da Årets Nordjyde skulle findes første gang i marts 2017. Der er tale om Rikke Nielsen, tidligere professionel håndboldspiller, som i dag bruger al sin tid på projektet Lykkeliga, Pernille Vigsø Bagge, tidligere folketingsmedlem for SF og nuværende sognepræst samt Ivan Pedersen, der er sanger og musiker - og som har lavet sangen "Hvor ingen før har trådt" specielt til Årets Nordjyde-prisuddelingen.


Sidste års show

Den første Årets Nordjyde nogensinde blev Mikkel Salling Holmgaard, der har startet og i dag driver Back To Life Project

Se hele showet, hvor Mikkel Salling Holmgaard ender med at vinde, her.

01:44:13

Årets Nordjyde 2016 - hele showet