Tema Årets Nordjyde

ÅRETS NORDJYDE

25. APRIL 2019 PÅ VENDSYSSEL TEATER


TV2 Nord vil i 2019 igen finde Årets Nordjyde. En person, der hyldes for den ekstraordinære bedrift.
For at have gjort en særlig indsats af væsentlig betydning for at hjælpe andre.


Hvad Årets Nordjyde har gjort, for at gøre sig fortjent til titlen, er der vide rammer for
- og det er helt op til nordjyderne selv at pege på de personer, de mener har gjort sig fortjent til prisen


I stemmer - og bestemmer

25. april 2019 finder TV2 Nord sammen med resten af Nordjylland Årets Nordjyde. Vi gentager succesen fra 2017 og 2018, men selve showet flyttes fra skønne Musikkens Hus til ligeså skønne Vendsyssel Teater i Hjørring. Her byder vi på musik og underholdning fra øverste hylde. Du kan blandt andet glæde dig til at se Folkeklubben, Hjalmer, Niels Hausgaard, Merete Mærkedahl og Nordjysk Pigekor.


Prisen som årets nordjyde gives til en eller flere personer, som i 2018 har gjort en særlig indsats for at hjælpe andre. Det bliver nordjyderne selv, der indstiller kandidater til prisen, og det bliver på samme vis nordjyderne der via SMS bestemmer, afgør hvem der løber med æren, statuetten og de 50.000 kroner.


Hele showet bliver sendt direkte på TV2 Nord Salto og tv2nord.dk.


Sådan finder vi Årets Nordjyde


2. januar 2019: Alle kan indstille den eller de personer, man synes fortjener prisen som Årets Nordjyde. Billetsalget til det store show går igang.


24. januar 2019: Klokken 23.59 er sidste chance for at indstille kandidater til prisen.


15. februar 2019: De tre dommere mødes på Vendsyssel Teater, og vælger ud af alle de indstillede fem finalister. De fem navne offentliggøres 22. februar.


8. til 12. april 2019: Du kan lære finalisterne bedre at kende. De bliver alle portrætteret af TV2 Nord, og du kan se portrætterne i Nyhederne klokken 19.30 samt her på siden.


25. april 2019: Ved det store gallashow på Vendsyssel Teater bestemmer nordjyderne via SMS-stemmer hvem der skal vinde titlen som Årets Nordjyde.
Nye dommere på banen

Tre dommere spiller en vigtig rolle i arbejdet med at finde Årets Nordjyde. De er, naturligvis, nordjyder alle tre og deres opgave består i at reducere den store bunke af indstillinger til blot fem finalister som nordjyderne så selv skal stemme på til det store finaleshow.


Hvem er dommerne?

De tre dommere er nye på posten, men vi er sikre på, at de ved lige præcis, hvad de skal kigge efter, når det handler om inspirerende nordjyder. Der er tale om:

Pia Schnoor: Højskoleforstander med meninger. Pia kommer egentlig fra Hillerød, men har siden 1996 boet i Nordjylland, så vi tør godt kalde hende nordjyde.

Mads Justesen: Tidligere anfører i Hobro IK - nu salgschef samme sted. Desuden er Mads landmand og lokalhelt og ildsjæl i Himmerland og Hvilsom, hvor han driver den fædrene gård med sin bror.

Sisse Fisker: Stifter og direktør i SMILfonden, der arbejder for at give syge børn samt deres familier en pause fra sygdommen. Sisse er født i Tårs.

Se Årets Nordjyde 2017 og 2018

Se eller gense de tidligere udgaver af Årets Nordjyde herunder.

Merete Bonde Pilgaard - stifter af Venligboerne - vandt titlen i 2018 og Mikkel Salling Holmgaard - stifter af The Back To Life Project - vandt den første udgave af Årets Nordjyde tilbage i 2017.Den første Årets Nordjyde nogensinde blev Mikkel Salling Holmgaard, der har startet og i dag driver Back To Life Project

01:31:34

Årets Nordjyde - Hele showet - marts 2018

01:44:13

Årets Nordjyde - Hele showet - marts 2017