Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i dag en ny plan, der afsætter de 6,6 milliarder kroner til en tredje Limfjordsforbindelse. Foto: Jesper Lange (Arkiv)

02:57

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i dag en ny plan, der afsætter de 6,6 milliarder kroner til en tredje Limfjordsforbindelse.

1 af 2

Transportaftale: Millioner afsat til veje ved Skagen, Thisted og Mariager

Planen om en ny Limfjordsforbindelse var den største, nordjyske post i regeringen og DFs nye udspil, men der var flere nordjyske projekter i planen.

Knap 6,6 milliarder har regeringen og DF sat af til den tredje Limfjordsforbindelse, men i den nye infrastrukturaftale er der også fundet penge til andre nordjyske trafikprojekter. 

Læs også Ny aftale på plads: Regeringen og DF vil lave en tredje Limfjordsforbindelse

Således kan man i Skagen, Mariager og Thisted også ser frem til nye statsfinancierede trafikprojekter, hvis de nye planer bliver ført ud i livet.

Allernordligst ser det nu ud til at det såkaldte "2+1"-arbejde med hovedvejen mellem Aalbæk og Skagen nu bliver en realitet. I aftaleteksten fremgår det, at der er afsat 139 millioner kroner til vejen på cirka 17 kilometer.

- Det er til gavn for erhvervsdrivende i Skagen, men også turismen og den daglige kørsel for dem, der skal til eller fra Skagen, siger en meget tilfreds Bent Bøgsted, folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti og valgt i Frederikshavn-kredsen, til Kanal Frederikshavn.

Læs også Vejudvidelse er blevet syltet i årevis - minister kan ikke finde penge nu

I Mariager er en endnu større investering på vej. Her er der afsat 377 millioner kroner til en omfartsvej, der skal lede trafikken mellem Hobro og Hadsund væk fra centrum. 

Arbejdet med omfartsvejen ved Mariager, der skal udfærdiges over to etaper, er sat til at gå igang i 2022. 

I Thisted er det ikke en ny vejstrækning, men derimod omlægning af krydset ved rute 11 og rute 26, der er afsat penge til - nærmere præcist 100 millioner kroner.

Endeligt er der afsat 131 millioner til at få opsat støjskærme ved Bavnevangen i Aalborg.

Ifølge regeringen og Dansk Folkeparti, er der i aftalen afsat penge til infrastrukturelle forbedringer for 112,7 milliarder kroner.