Nyheder

TV

Webdoks

Tip os

Nordjyske mink testes for coronasmitte

For første gang i Danmark skal en minkbesætning nu testes for corona. Det oplyser Fødevarestyrelsen. Det drejer sig om mink hos en minkavler i Nordjylland, hvor et familiemedlem med tilknytning til minkfarmen er blevet konstateret coronasmittet.

13. jun 2020, kl. 19:22 af · ·

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har taget kontakt til Fødevarestyrelsen, efter man har konstateret en person smittet med corona, da denne person har tilknytning til en minkfarm.

Nu skal tages prøver af minkene, og det er første gang, det sker i Danmark. Foreløbige studier, samt fund af smitte i mink-produktioner i Nederlandene, viser, at mink og andre dyr af mårfamilien muligvis kan smittes med Covid-19 virus, formentlig ved tæt kontakt til smittede mennesker.

Fødevarestyrelsen anbefaler derfor, at folk der arbejder med mink følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bliver hjemme fra arbejde, hvis de er smittet med COVID-19 eller har symptomer herpå.

Fødevarestyrelsen har udsendt en opfordring til alle praktiserende dyrlæger og laboratorier om at orientere Fødevarestyrelsen om positive testresultater, så prøverne kan blive sendt videre til Statens Serum Institut for at blive verificeret. 

Der er ifølge Fødevarestyrelsen fortsat ingen indikation på, at dyr spiller en rolle i spredningen af COVID-19 virus til mennesker. Alligevel Fødevarestyrelsen, at man følger de generelle hygiejneråd, når man er i kontakt med  dyr.

Resultaterne af testene på de nordjyske mink foreligger på tirsdag, og hvis det viser sig, at de er smittede, så vil der blive foretaget yderligere undersøgelser.

Fødevarestyrelsen er forpligtet til at indberette et positivt testresultat til Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE). Det sker for, at man på sigt på internationalt plan kan få et overblik over COVID-19's betydning for dyresundheden. 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version