LIGE NU:

Frederik Bøgh Bisgaard

Frederik er en af de otte nominerede til Årets Nordjyde. Lær ham at kende her.

Blandt de nominerede til Årets Nordjyde 2016 finder vi Frederik Bøgh Bisgaard fra Saltum.

Frederik er 30 år, og arbejder til dagligt som køkkenchef i Den Grønne Café i DGI Huset i Nordkraft i Aalborg.

Han er indstillet til prisen som Årets Nordjyde for sit arbejde med at sætte fokus på de hjemløses og svages vilkår i Nordjylland og resten af Danmark.

Frederik har skrevet digtsamlingen "Livet levet nedenfra". Digtene tegner tilsammen et portræt af en ældre, alkoholiseret og hjemløs mand fra København og med sin bog og de dertilhørende optrædender og foredrag har Frederik sat fokus på de hjemløses vilkår i Danmark.

Digtsamlingen udkom i 2013 og fik Frederik nomineret til BogForums debutantpris. Nu arbejder han på et nyt værk, hvor han igen dykker ned i en for de fleste ukendt verden: Prostitutionsmiljøet.

Se her et indslag fra 2013 om Frederik Bøgh Bisgaards forfatterdebut:

 

I indstillingen af Frederik Bøgh Bisgaard lyder det blandt andet at: "Hans anderledes måde at skabe debat på, gennem en blanding af digte og debatter - gør at han nedbryder tabuerne og får folk til at tænke en ekstra gang og involvere sig i de vigtige debatter om vores samfunds svageste."

Frederik Bøgh Bisgaard bruger sine digte som kanal for sine budskaber, men i sit civile arbejde tænker han også på de svage i samfundet. Som køkkenchef i Den Grønne Café i Nordkraft har han indgået et samarbejde med værestedet Hjerterummet i Aalborg, som får overskydende mad leveret til gavn for Aalborgs hjemløse.

"Denne uselviskhed af en ung mand bør belønnes - han kan om nogen gøre en forskel med præmien der følger med denne pris - og derfor har vi indstillet Frederik til Årets Nordjyde 2016," lyder det videre i indstillingen.

Mød de øvrige nominerede. Klik på et billede og læs deres historie.