LIGE NU:

Lyden af Thy: Mød Jonah Blacksmith til Årets Nordjyde

Bandet Jonah Blacksmith er for alvor brudt igennem og optræder på torsdag ved Årets Nordjyde i Musikkens Hus.

Efterhånden har brødrene Alstrup og resten af Jonah Blacksmith lagt Danmark for sine fødder. Med charme og ægte lune, som kun Thy kan lave den, har gruppen de seneste år vundet hjerter på stribe rundt om i landet ved deres koncerter.

Så nu venter resten verden. Næste stop er en stor festival i Winnipeg i Canada. Men først lægger Jonah Blacksmith vejen forbi Aalborg og Musikkens Hus på torsdag, når Årets Nordjyde skal kåres.

Selv forklarer Thomas og Simon Alstrup deres succes med oprigtighed.

- Det er ægte. Det er ikke et eller andet, man vælger at gøre, fordi man ved, at nu kan det lige sætte gang i et eller andet. For det er det i hvert fald ikke, siger Simon Alstrup.

Musikken har sine rødder i Thy, i brødrenes opvækst og i den musikalske arv, de har med fra deres forældre og bedsteforældre. Når bandet indtager en scene, gør det den til hjem, komplet med standerlamper, udstoppede dyr og instrumenter, der har en historie og en betydning.

Og på Jonah Blacksmiths seneste turné rundt i landet fik den hjemlige stemning et ekstra nøk opad, da bandet valgte at servere kaffe og kage for publikum bagefter.

Så på den måde er der ikke meget, der har ændret sig siden den allerførste koncert, som foregik under åben himmel i Thy Nationalpark. Men meget er sket siden.

Det nye album fra gruppen er det mest solgte vinylalbum i Danmark, og dørene åbner sig for drengene fra Thy.

- Det er jo fantastisk, at nogen vil ud og høre os spille. Du skal huske på, at for fire år siden sendte vi nogle af de samme sange ud, hvor der ikke var nogen, der syntes, det var noget specielt, siger Thomas Alstrup.

Du kan opleve Jonah Blacksmith og mange flere i Musikkens Hus på torsdag.