04:03

Video: Søren Broust Hansen

Annika arbejder for livsglæden: "Jeg er lige på grænsen til det skøre"

Annika Viborg Pedersen er nomineret til Årets Nordjyde, fordi hun spreder godt humør og masser af livsglæde på Røde Kors plejehjemmet i Løgstør.

På Røde Kors plejehjemmet i Løgstør arbejdeer Annika Viborg Pedersen. Her spreder hun godt humør og livsglæde, og for det er hun nomineret til Årets Nordjyde.

Hun har arbejdet på hjemmet i 12 år, og har altid vidst, hun skulle arbejde med mennesker.

- Det giver mening for mig. Jeg har ikke altid haft det nemt i mig liv, og nogle gange er man bare nødt til at stoppe op og spørge sig selv, hvad der giver mening, siger Annika.

Da vi møder Annika for at overraske hende og fortælle hende, at hun er nomineret til Årets Nordjyde, er det midt i fredagsbaren på plejehjemmet.

- Det har vi indført for lang tid siden, det har vi hver fredag og så får man lige et lille glas. Så synger vi lidt og hygger. Engang imellem er vi så heldige, at der kommer en og spiller lidt på klaver. Vi kan også finde på at lave en drinks-dag, hvor det er kulørte drinks med paraplyer, der er på menuen.

Annika er egentlig "kun" nomineret for at gøre sit arbejde rigtig godt, men det gør hun virkelig også. Hun arbejder for livsglæden.

- Jeg tror, jeg er god til at skabe glæde og jeg er god til at gå lidt ved siden af det man normalt gør - lige på grænsen til det lidt skøre.

- Jeg har det også sådan at de ældre mennesker, de skal ikke altid pakkes ind. Man skal ikke altid være stille, man skal ikke altid pakkes ind. De er også mennesker og kan også lide at man laver lidt skørt engang imellem.

- Mange af dem der bor her, har levet et langt og godt liv, og når man kan sige, at det har man bidraget til - det er smukt.

Annika Viborg Pedersen er nomineret til Årets Nordjyde, og du kan se hele portrættet af hende herover, ligesom du kan se hende i det store Årets Nordjyde-show den 21. marts.

Mød de nominerede - klik på et billede og læs deres historie