10 år med rygeloven: Gæsterne forsvandt ikke med røgtågerne

På John Bull Pub i Aalborg har de ikke mistet kunder, efter rygeloven blev vedtaget. Foto: Ib William Christensen

På London Pub og John Bull Pub i Aalborg ser de tilbage på et årti med den nye rygelov.

For 10 år siden blev den omdiskuterede rygelov vedtaget i Folketinget. Loven forbød rygning på blandt andet arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og offentlige bygninger.

En af undtagelserne var værtshuse på 40 kvadratmeter – og det fik London Pub i Aalborg til lynhurtigt at ommøblere og sætte skillevægge op, selvom barchefen synes, kvadratmeterreglen er ulogisk.

- Jo mindre stedet er, jo lettere er det at fylde det op med røg, siger barchef Kasper Frølund.

På John Bull Pub i Aalborg medførte rygeloven, at rygerne ikke længere kunne nyde deres cigaretter indenfor – og det fik ejerne til at frygte, at gæsterne ville svigte.

- Vi var virkelig bange for, hvad der ville ske. Om de ville gå et andet sted hen, siger Christoffer Hall, der er bar manager på John Bull Pub.

Læs også Bankospil har overlevet rygelov

Det skete dog ikke. Gæsterne kommer stadig, og går udenfor for at ryge. I dag ønsker Christoffer Hall sig ikke tilbage til tiden med røgtåger over bardisken.

- Det lugtede og kradsede i øjnene, siger Christoffer Hall.

I baren på London Pub sidder stamgæsten Troels Olesen og nyder en cigaret. Men han ved godt, at det nok er et spørgsmål om tid, før rygernes sidste helle forsvinder.

- Det ryger sgu nok også, siger han.

Flere nyheder fra TV2 Nord