10-årig pige blev jagtet af mørkklædt mand

Vester Hassing Skole har skærpet deres opmærksomhed og tilsyn med skolens børn efter en 10-årig pige blev jagtet af en mørkklædt mand onsdag.

En 10-årig pige fra fjerde klasse på Vester Hassing Skole blev onsdag formiddag jagtet af en mørkklædt mand. Det bekræfter skoleleder Søren Madsen til TV2 Nord.

- Hun bliver passet op af en mand i 10-pausen i et skovområde - et bredt læbælte - der ligger mellem skolen og nogle marker. Han siger ikke noget, men sætter bare i løb og begynder at jagte pigen, som selvfølgelig bliver bange og løber væk fra ham, fortæller skolelederen.

Pigen løber langs læbæltet op mod Vester Hassing By, og den mørkklædte mand følger efter. Han stopper først, da skovområdet ophører. Han løber efterfølgende i modsat retning, væk fra pigen.

- Pigen søger tilflugt hos en af sine tidligere lærere, som nu er pensioneret. Han var heldigvis ude i sin have, og kunne tage sig af hende, fortæller Søren Madsen.

Pigen blev efterfølgende bragt tilbage til skolen hvor ledelsen straks blev orienteret. De orienterede derefter pigens forældre samt Nordjyllands Politi, der modtog anmeldelse om episoden ved 10.30-tiden.

- Der er ingen tvivl om, at det pigen har oplevet er sket, men ud fra anmeldelsen er det jo svært, håndfast at sige, hvad manden har tænkt. Vi har ikke fået yderligere anmeldelser, der ligner det, pigen har været udsat for, men vi hører naturligvis gerne fra folk, der har oplevet noget lignende, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard.

På Vester Hassing Skole fik episoden Søren Madsen og den øvrige ledelse til hurtigt at orientere eleverne.

- Vi samlede eleverne fra mellemtrinnet for at orintere dem, og så har vi sendt information ud til alle forældre via intranettet, fortæller Søren Madsen.

- Pigen var selvfølgelig berørt af episoden, og der var også elever, der reagerede på orienteringen, men de tog det i øvrigt pænt. Jeg har fået et par henvendelser fra forældre i forbindelse med episoden, men det har kun været omkring opklarende spørgsmål, siger han videre.

- Børnene er i skole igen, og det er pigen, der var udsat for episoden, også. Det synes jeg er vigtigt, for man skal ikke gå og være bange ovenpå det her og frygte at cykle i skole.

- Vi har selvfølgelig skærpet vores opmærksomhed og tilsyn med børnene her op til påske og så har vi sagt til børnene, at de i frikvartererne ikke skal være alene eller gå væk fra skolen.


Seneste nyt

fra Nordjylland