10-årig pige voldtaget på færge: Mor atter dømt

Foto: Ib William Christensen

En 54-årig mor lod mænd voldtage sin datter på færgeture. Hun blev i dag atter dømt i sagen. Ydermere blev en 51-årig mand dømt for voldtægt af pigen.

En 54-årig kvinde blev tirsdag eftermiddag dømt skyldig i medvirken til voldtægt på et barn under 12 år. Kvinden har flere gange ladet mænd voldtage sin datter på færgeture mellem Nordjylland og  henholdsvis Sverige og Norge. 

Voldtægterne fandt sted på færgernes toilet. Moren ventede udenfor døren, mens mændene misbrugte den nu 10-årige pige. En 51-årig mand blev ved retten i Hjørring i dag dømt skyldig for voldtægt af et barn under 12 år. Både moren og den 51-årige mand havde inden dommen erklæret sig ikke skyldige. 

Den 54-årige kvinde blev ved retten i Hjørring i dag ikendt 2 års fængsel. Denne dom er en tillægsstraf, da kvinden i forvejen er dømt for at lade mænd voldtage pigen. 

Den 54-årige kvinde er tidligere dømt i den sag, der bliver omtalt som Skagen-sagen. I den sag blev hun sidste år idømt otte års fængsel for blandt andet at have medvirket til, at dattern blev voldtaget af kvindens daværende kæreste og flere andre mænd. Datteren var på det tidspunkt mellem otte og ni år gammel. Den sag, som i dag begyndte ved Retten i Hjørring, udspringer af Skagen-sagen.

Den 51-årige mand, der i dag blev kendt skyldig, fik 3 år og seks måneders fængsel.  Han er dømt for to gange i perioden juni 2012 til oktober 2014 at have voldtaget pigen på færgeture. 

Den 51-årige mand har anket dommen på stedet, mens den 54-årige kvinden har udbedt sig betænkningstid. 

De to dømte skal begge betale 50.000 kroner i erstatning til den 10-årige pige. 

Flere nyheder fra TV2 Nord