10 ud af 10 nordjyske byggepladser sjuskede med sikkerheden

Arbejdstilsynet fandt fejl på 10 ud af 10 nordjyske byggepladser. ILLUSTRATIONSFOTO Foto: Arkiv - Ivan Johan Hansen

Arbejdstilsyn uddelte 32 strakspåbud og forbud på nordjyske byggepladser, efter de kiggede håndværkerne efter i sømmene.

Tirsdag gennemgik Arbejdstilsynet 10 nordjyske byggepladser, og på alle 10 steder var det nødvendigt at uddele gule og røde kort i form af strakspåbud eller det mere alvorlige forbud. 

- Vi har i alt uddelt 32 påbud eller forbud, og det var samtlige 10 byggepladser, hvor der var problemer med sikkerheden, fortæller Rikke Aagaard, der er tilsynschef ved Arbejdstilsynet. 

Tilsynet har i ugen har fokus på større byggepladser og nedrivninger. 

- Det er desværre ikke så usædvanligt, at vi ligger i det her niveau. Men vi er ret opmærksomme på, at selv små overtrædelser kan føre til ulykker, som kan medføre alvorlige konsekvenser for de implicerede, forklarer Rikke Aagaard. 

Der blev rapporteret om otte tilfælde af nedstyrtningsfare, to episoder omfattede snublefare, der blev uddelt fire strakspåbud for tunge løft med fare for akut tilskadekomst, tre hændelser omhandlede fællesforanstaltninger, og dertil kommer 15 i kategorien 'andre', der for eksempel handler om brug af maskiner. 

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord