100 borgere til demonstration i Birkelse

02:29

1 af 2

Jammerbugt Kommunes planer om at lukke Ulveskov Børnehaven i Birkelse til næste år, fik i dag omkring 100 borgere til at møde op til en demonstration i byen.

Det er et sparekatalog fra Jammerbugt Kommune som har fået borgerne i Birkelse til at reagere. Her foreslår Børne & Familieudvalget at lukke byens kommunale børnehave fra 1. april 2015.

- Jeg synes, at de burde skamme sig. Vi har en velfungerende børnehave i byen, som vi virkelig har brug for, siger Ninna Jensen, der bor i Birkelse og har børn i børnehaven.

Ved at lukke børnehaven og flytte de omkring 30 børn til forskellige institutioner i Aabybro, vil politikerne i Jammerbugt Kommune spare 92.000 kroner i budgettet for 2015.

- Det vil få store konsekvenser for mig, hvis de lukker vores børnehave. Jeg er enlig forsørger, så en lukning vil give mig ekstra udfordringer i forhold til at hente og bringe, siger Gitte Kristensen og fortsætter:

- Det lugter lidt af, at politikerne gerne vil flytte alting ind til Aabybro.

Til dagens demonstration var flere politikere fra nærområdet mødt op for at vise borgerne deres støtte.

- Jeg vil vende tilbage til min gruppe. Der er så meget lokal engagement og kæmpe opbakning til børnehaven her i byen, så den skal ikke lukke, siger Mariane Andersen fra Venstre i Birkelse.

- Vores guld er vores børn. Det er dem vi skal leve af i fremtiden, så de skal have gode betingelser, siger Jørgen Olsson fra Enhedslisten i Jammerbugt Kommune.

Borgerne i Birkelse vil bruge de næste par dage på at indsamle underskrifter imod en lukning af byens kommunale børnehave. Derefter bliver de afleveret til borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade.

Flere nyheder fra TV2 Nord