100 jægere til informationsmøde: - Hvis vi ikke gør noget, ender det som i Finland

03:06

100 jægere er onsdag aften samlet i Farsø til et informationsmøde om mårhunden, der i stigende grad plager i den danske natur.

100 jægere er onsdag aften samlet i Farsø til et informationsmøde om mårhunden, der i stigende grad plager i den danske natur.

Mårhunden indvandrede til Danmark for en snes år siden og myndighederne besluttede straks, at den lille vaskebjørnslignende hund skulle udryddes. Sådan gik det bare ikke.

Mårhunden er her fortsat og i stadigt stigende antal til trods for en intensiv regulering. Den betragtes som et invasivt skadedyr, fordi den gør et enormt indhug i blandt andet ynglende fugles afkom og den er stort set altædende.

Læs også Flere jægere skal skyde mårhunde: - Vi skal løfte i flok

Derfor må den nu bekæmpes af særligt udvalgte jægere 365 dage om året og hele døgnet rundt.

100 af de jægere var onsdag aften samlet til et møde for at diskutere, hvordan de kan justere antallet af mårhundene.

- Det er helt afgjort, at hvis vi ikke får en hel masse flere til at gøre et eller andet, så ender vi som i Finland, siger Christian Slyk, der er mårhundekoordinator i Nordjylland og står for aftens møde.

I Finland er mårhunden det dyr, der bliver skudt allermest – lige bortset fra duerne. Og jagtforeningerne i Nordjylland frygter nu, at det kan gå hen og blive lige sådan i Danmark.

Derfor skal aftens møde klæde landsdelens jægere på til at bekæmpe mårhunden.

Flere nyheder fra TV2 Nord