100 landmænd mødte frem til protestmøde

 100 landmænd mødte frem til protestmøde

En gruppe landmænd havde her til eftermiddag stor succes med at indkalde til et møde om de lange sagsbehandlingstider i Rebild Kommune. Mere end 100 mødte frem.

En række landmænd har af egen drift organiseret et protestmøde i Støvring. De havde sat borgmester Anny Winther i den varme stol. Hun skulle forklare, hvor kommunen halter efter mange af landets øvrige kommuner, når det gælder sagsbehandlingen af udvidelsessager i landbruget.

- Vi har haft for stor udskiftning i vores miljøafdeling, og så er det svært at finde arbejdskraft til området, lød det fra borgmesteren.

Hun vil dog ikke sidde med aben alene. Alt for mange regler på én gang, uden ordentlige forklaringer fra miljøstyrelsen fik også en over nakken.

- En kommunesammenlægning, flytning af myndigheden på området fra amt til kommune og en hel nyt lov om husdyrsgodkendelser på en og samme tid. Det har været helt forfejlet er min konklusion, siger Anny Winther.

Hos arrangørerne var der nogenlunde tilfredshed med dagens møde.

- Det store fremmøde tager vi som et udtryk for at mange har samme problemer som os, lyder det fra en af initiativtagerne Thomas Thomsen.

En anden, Poul Henningsen håber da også at den meget debat om sagerne får en positiv effekt.

- Jeg er ikke overstadig, men håber lever da endnu, siger Poul Henningsen, der selv venter på en godkendelse på tredje år.


Seneste nyt

fra Nordjylland