100 står til at miste jobbet efter konkurs: - Det er chokerende

Medarbejdere er rystede, efter busselskabet Hjørring Citybus tirsdag er gået konkurs. De 100 medarbejdere er fritstillet fra onsdag.

Når den sidste bus fra Hjørring Citybus tirsdag aften kører i garagen klokken 23.54, er det slut. Så er busselskabet fortid.

Tirsdag eftermiddag fik de omkring 100 medarbejdere besked om, at de er fritstillet fra onsdag morgen, fordi Hjørring Citybus er gået konkurs. En melding, der har ramt medarbejderne hårdt.

- Det er chokerende. Vi havde håbet til det sidste, at nogen kunne overtage, så vi kunne køre videre, siger Kaj Leed, der er tillidsmand ved Hjørring Citybus.

quote - Det er chokerende. Vi havde håbet til det sidste, at nogen kunne overtage.

Kaj Leed, tillidsmand ved Hjørring Citybus

Medarbejderne havde ifølge tillidsmanden anet, at en konkurs kunne være under opsejling, men de havde ikke forestillet sig, at det ville ske allerede nu.

- Jeg har det lidt dårligt. Især fordi det berører så mange af mine kolleger. Det er utroligt loyale medarbejdere, som har passet deres arbejde, siger Kaj Leed.

Busselskab med problemer

Hjørring Citybus var under Dana Cup sidste sommer i store problemer, da det kom frem, at adskillige busser havde fejl og mangler – på trods af at være blevet synet og godkendt. Det fik Nordjyllands Trafikselskab til at lave en handlingsplan for at undgå, at der ville komme flere udfordringer.

Den negative omtale har sat sine spor.

- Som tillidsmand har det været utroligt hårdt og udfordrende, og jeg må indrømme, at jeg nogle gange har overvejet, om det har været det værd. Men jeg har haft nogle gode kolleger og glade passagerer, siger Kaj Leed.

- Vi håber, vi kommer i arbejde igen

Tirsdag aften har Nordjyllands Trafikselskab travlt med at få besat de 39 ruter, som Hjørring Citybus fra onsdag morgen ikke længere kører. Se ruterne her.

De mange chauffører fra Hjørring Citybus, der nu er fritstillet, håber på at kunne sidde bag rattet i nogle af de busser, som bliver kaldt ind for at dække Hjørring Citybus’ ruter.

- Ingen busselskaber kan med kort varsel finde 100 mand, så vi håber, at de fleste kommer i arbejde igen. Vi har haft glade passagerer, som har sat pris på, at vi kommer til tiden, siger Kaj Leed.

Chaufførerne er indkaldt til møde onsdag morgen, hvor kurator skal fortælle dem, hvordan de står.

TV2 Nord har forgæves forsøgt at få fat i Hjørring Citybus' direktør Henning Christensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland