100 syrere deler Simested

Foto: Iben Hedemann

[size=3]Vesthimmerlands Kommune har sagt ja til, at den tidligere Simested skole i fire måneder skal fungere som asylcenter for 100 syriske asylansøgere. En beslutning, der får en blandet modtagelse.[/size]

100 nye beboere lyder under normale omstændigheder positivt, men i den lille landsby Simested er der blandede holdninger til byens nye beboere.

Fredag meddelte Vesthimmerlands Kommune, at den tidligere Simested skole er blevet udvalgt til midlertidigt asylcenter for 100 syrere.

- Vi er blevet kontaktet af udlændingestyrelsen, da de er i akut bekneb med plads til de mange syriske asylansøgere. Derfor har vi sagt ja til, at de tomme lokale på den tidligere Simested skole godt kunne bruges som midlertidigt asylcenter, udtaler borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen.

Og det er en beslutning, der deler byen i to lejre.

- Først så troede jeg, at det var en aprilsnar, men det var det så uheldigvis ikke. Jeg kan ikke forstå, hvorfor Simested skal fungere som kommunens losseplads, siger Lasse Høegh Jensen.

- Jeg synes, at det er en god idé. Skolens lokale står alligevel tomme, så hvis vi kan hjælpe nogle mennesker i nød, så synes jeg, at det er en god idé, siger Erik Spleth Bazuin.

På mandag afholder Vesthimmerlands Kommune beboermøde i Simested, hvor man håber på, at man sammen med byens beboere kan få afklaret eventuelle spørgsmål.

- Vi står garant for, at asylcenteret ikke kommer til at påvirke borgerne, og jeg håber på borgernes forståelse, for det er jo en meget sørgelig årsag til at de her mennesker er her i Danmark, siger Knud Kristensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord