105-årig fødselar i egen lejlighed

Thora Nielsen fra Vejgaard er en af de ældste nordjyder, der stadigvæk bor i egen bolig. I dag kunne hun fejre sin 105-års fødselsdag sammen med sine seks børn, ni børnebørn og 17 oldebørn.

Selv om det kniber lidt med hørelsen og synet, så er Thora Nielsen glad og tilfreds. Den solrige fødselsdag kunne endda fejres med en særlig hilsen fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

- Det er pænt gjort af hende. Så har hun alligevel fået at vide, at jeg fylder år, fortæller en glad Thora Nielsen til TV2/Nord.

Thora Nielsen blev født i 1906 og kom ud at tjene som 18-årig. Hun fik syv børn sammen med ægtemanden Otto, men måtte passe børneflokken alene, da hun blev enke som 49-årig. To jobs skulle der til for at brødføde familien. På trods af et hårdt arbejdsliv har fødselaren dog formået at beholde sit lyse sind og en stor appetit på livet.

- Hun nyder tilværelsen. Hun vil gerne have en snaps - helst til begge ben, og så får hun en sild hver dag. Det er nok også noget af det der holder hende i gang. Der er ikke mange, der spiser ligeså meget som hun gør. Hun har en god og stor appetit, fortæller Thoras søn, Tage.

Dagen bliver fejret med restaurantbesøg med hele familien.


Seneste nyt

fra Nordjylland